Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Jasne svetová

Keď sa lyžiarsky svet sťahoval pred desaťročiami pod tatranské štíty, núkali mu Slováci predovšetkým srdečnosť. Na viac - vrátane špičkovej techniky - im v skromnom mešci nezostalo.

07.03.2016 09:00
Jasna slalom Vendy Holdener Mikaela Shiffrin... Foto:
Víťazkou slalomu v Jasnej 2016 sa stala Mikaela Shiffrinová (v strede), druhá skončila Wendy Holdenerová (vľavo), tretie miesto vybojovala Veronika Velez-Zuzulová (vpravo).
debata

Otvorenú náruč i srdce či nevšednú starostlivosť v strede Európy našli špičkoví lyžiari aj teraz. Organizátori im však pod zasnežený Chopok priniesli podstatne viac – profesionalitu, prvotriedny organizátorský um aj potrebnú ochotu a obetavosť. Podmienky, na aké nie sú slalomárske esá zvyknuté vo všetkých špičkových strediskách.

Nemáme síce toľko skúseností, ale všetko robíme s láskou, vravela pred víkendovým sviatkom Jana Palovičová, riaditeľka pretekov. Po zrušení obrovského slalomu jej silný vietor privial na líca bezradné slzy. Na ne však nemá dôvod.

Počasie síce Tatrancov vytrápilo, zradilo, no dojem z poctivo odvedenej roboty neprekazilo. Do sveta letia z Jasnej stovky slov úprimnej chvály. Aj z úst najjagavejších hviezd. Je vidieť, že organizátori robia všetko pre to, aby sa k nám Svetový pohár vracal každý rok.

Slovensko si to zaslúži, pritakáva Češka Šárka Strachová. V Jasnej je krásne, trať je pripravená skvele, pridáva sa americká majsterka sveta i olympijská šampiónka Mikaela Shiffrinová. Jasná nesklamala. Pochybovačom privrela ústa, tisíce nadšencov – bez ohľadu na výsledky domácich nádejí – podnietila k oslavným mexickým vlnám. Slováci sa náročne postaveným bránkam nevyhli, každou prešli nebojácne a hrdo.

Napriek tomu, že v ich veľhorách chýbala dlhoročná ikona svetového lyžovania i hlava domáceho. Zatiaľ čo Američanku Lindsey Vonnovú nepustilo pod Chopok vážne zranenie, šéfa asociácie Františka Repku nedostatok nadhľadu a neospravedlniteľný alibizmus.

Aj bez nich však Jasná potvrdila, že je opäť svetová!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #Šárka Strachová #Jasná 2016