Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potešili by výkony z Ťumene, želá si Paulína Fialková

S týmito disciplínami sa spájajú aj najväčšie slovenské očakávania na majstrovstvách sveta v nórskom Osle-Holmenkollene. Začínajú sa pretekmi miešaných štafiet na 2x6 km a 2x7,5 km.

03.03.2016 05:00
Paulína Fialková Foto: ,
Paulína Fialková.
debata (1)

„Naša pôjde v striebornej zostave Paula Fialková, Jana Gereková, Matej Kazár a Martin Otčenáš. V Ťumeni príjemne prekvapila, najmä strelecky jej preteky vyšli. Keby zopakovala podobný výkon, mohol by z toho byť pekný výsledok. Radosť nám urobí každé umiestnenie v najlepšej desiatke. Paula je veľká bojovníčka. Bola by som rada, keby sa dostala aj do pretekov s hromadným štartom. V Ťumeni jej vyšli najlepšie,“ informovala z dejiska trénerka ženskej zložky Anna Murínová. Výprava sa z Ruska presunula do nórskeho dejiska.

„Veľmi sme si neoddýchli, sestrám Fialkovým meškala batožina. Dorazila tesne pred stredajším tréningom. Počasie je dosť nevľúdne, je sychravo a hmlisto, dva stupne pod nulou. Dôležité je, že všetci sú zdravotne v poriadku,“ dodala.

Udrží si Paulína Fialková sľubnú formu aj na vrchole roka?

„Dve medaily z majstrovstiev Európy ma veľmi povzbudili, pred európskym šampionátom som bola chorá. O málinko viac si cením kov z individuálnych pretekov. Ešte nie som vo svojej najlepšej forme, cítim to najmä v bežeckej stope. Som však odhodlaná opäť podať čo najlepšie výkony. Začíname miešanou štafetou, dúfame, že sa rozbehneme dobre. Pomýšľame na miesto v prvej desiatke – čím vyššie, tým lepšie. A rovnaké ambície mám aj v individuálnych súťažiach,“ vraví pri absencii Anastasii Kuzminovej aktuálne najlepšia slovenská biatlonistka.

Slováci môžu štartovať v rýchlostných aj vytrvalostných pretekoch traja. Tréner Juraj Sanitra podľa Biatlon-Info.sk na sobotňajší šprint nominuje trio Kazár, Hasilla, Otčenáš. Slovenky môžu postaviť štyri pretekárky.

Z mužov si v sezóne najlepšie počína skúsený Matej Kazár. „Beriem umiestnenia v prvej dvadsiatke, cieľom je aj účasť v pretekoch s hromadným štartom,“ vyslovil želanie zreprízovať výkon v tejto disciplíne z kanadského Canmore zo 7. kola Svetového pohára, kde skončil desiaty a z 20 terčov trafil devätnásť.

Štvrtkový program: 15.30 miešané štafety na 2×6 km a 2×7,5 km.

Slovensko na MS

Muži: Matej Kazár, Martin Otčenáš, Tomáš Hasilla, Miroslav Matiaško, Michal Šima, tréner: Juraj Sanitra. Ženy: Jana Gereková, Paulína Fialková, Terézia Poliaková, Ivona Fialková, Martina Chrapánová, trénerka: Anna Murínová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Paulína Fialková