Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Jasná pripravila Slovenky o vážnu konkurentku

Bol to pre ňu deň ako každý iný. Vyviezla sa na svah, obula na nohy lyžiarky i lyže a pustila sa do boja s bránkami. Lenže tentoraz ho prehrala. Nielenže sa po jednom z manévrov dopustila chyby a skončila na zemi, ale privodila si aj vážnejšie zranenie, ktoré ju na čas vyradí zo súťažného diania.

21.02.2016 16:16
Veronika Velez-Zuzulová, šárka strachová, frida... Foto: ,
Slovenka Veronika Velez Zuzulová (v strede) Šárka Strachová (vľavo) z Česka a Švédka Frida Hansdotter na stupňoch víťazov v rakúskom Flachau.
debata (5)

Ešte vo štvrtok pridala Šárka Strachová na jednu zo sociálnych sietí fotografiu, na ktorej sa smeje od ucha k uchu a fanúšikom odkazuje, že tréning v Jasnej je skvelý. Už o niekoľko hodín však česká lyžiarka takú dobrú náladu nemala. Po tvrdom páde si pomliaždila holeň a lýtko. „Musím si dopriať odpočinok a uvidím neskôr, ako mi to pôjde v lyžiarkach,“ napísala v piatok.

Test zdravotného stavu nedopadol pre zverenku Rakúšana Klausa Mayrhofera dobre. A namiesto prípravy na utorňajší paralelný slalom v Štokholme si bude čo najpoctivejšie hojiť rany. „Bohužiaľ, noha ma aj naďalej bolí natoľko, že nemôžem lyžovať. Štart v Štokholme musím zrušiť,“ uviedla tretia žena v celkovom hodnotení najtočivejšej disciplíny Svetového pohára.

Skúsená lyžiarka, ktorá pred necelými dvomi týždňami oslávila 31. narodeniny, vo Švédsku nezabojuje o body. Ohrozená je aj jej účasť v Jasnej. „Dovtedy zostávajú takmer ešte dva týždne. Držte mi palce, aby som sa dala na sto percent do poriadku,“ zaželala si pretekárka, ktorá v aktuálnom ročníku prišla do cieľa najhoršie na siedmej priečke, trikrát sa dočkala pódiového umiestnenia (dvakrát striebro, raz bronz).

Pre Češku je zranenie v aktuálnej fáze sezóny mimoriadne nepríjemné. Pripravila sa zrejme o reálnu šancu zabojovať o malý glóbus pre víťazku slalomu. Na líderku – Švédku Fridu Hansdotterovú – stráca tri kolá pred koncom 113 bodov. Víťazka berie zakaždým sto.

Vzdialiť možnej konkurentke sa môže v Štokholme aj Veronika Velez-Zuzulová. Slovenka je druhou najlepšou slalomárkou sezóny a pred českou kamarátkou má len štrnásťbodový náskok. Druhá zo slovenských nádejí – Petra Vlhová – môže v prípade triumfu Strachovú vo švédskej metropole predskočiť. Jej odstup od nej je totiž 94-bodový.

V Štokholme sa nepredstaví ani víťazka troch tohtosezónnych podujatí v slalome Mikaela Shiffrinová dala prednosť príprave na ďalšie preteky SP v technických disciplínach, ktoré budú v Jasnej 5.- 6. marca. V štartovnej listine špeciálnych mestských pretekov na severe Európy ju nahradí krajanka Resi Stieglerová. Informovala o tom šéfka organizačného výboru štokholmského podujatia Karin Stolt Halvarssonová.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #SP v slalome #Šárka Strachová