Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sklamaná Velez-Zuzulová: Bol to boj od štartu až do cieľa

Veronika Velez-Zuzulová desiata a Petra Vlhová s predčasným koncom v 2. kole. Ôsmy slalom sezóny 2015/2016 alpských lyžiarok vo švajčiarskej Crans Montane Slovenkám zďaleka nevyšiel podľa predstáv.

15.02.2016 16:32
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová na trati 1. kola slalomu vo švajčiarskej Crans Montane.
debata

A to bola Velez-Zuzulová po 1. kole tretia a Vlhová siedma. Ibaže zmenené podmienky a najmä rozbitá trať v 2. kole ich v kombinácii s viacerými chybami pripravili o lepšie výsledky.

„Podmienky v druhom kole boli oveľa horšie ako v tom prvom. Aj dievčatá s vysokými číslami v prvom kole hovorili, že mali ešte super podmienky. V tom druhom to tak nebolo. Snažila som sa do toho ísť, bojovať, ale bolo to nad moje sily. Bol to boj od štartu do cieľa, nechytila som žiadny rytmus,“ referovala Velez-Zuzulová z Crans Montany.

V odpovedi na otázku, či sa pri bránkach počas jej druhej jazdy tvorili diery, si len povzdychla. „Nebola jedna bránka, v ktorej by nebola diera. A keď som netrafila dieru, bolo treba chytiť rytmus, čo sa mi nedarilo. Nevedela som, čo mám s tým robiť. Aj viditeľnosť sa trošku zhoršovala, diery nebolo ani vidieť. Naozaj som sa snažila ísť čo najlepšie, ale bolo to dnes nad moje sily. Škoda.“

Velez-Zuzulová cestovala na „náhradné preteky“ za Maribor do Crans Montany s cieľom znížiť náskok Fridy Hansdotterovej na čele slalomového poradia SP, čo sa jej nepodarilo. Švédka skončila po lotérii 2. kola o štyri priečky vyššie ako Slovenka a svoj odstup od Velez-Zuzulovej zvýšila na 99 bodov.

Do hry o celkové slalomové prvenstvo ešte môže prehovoriť aj pondelková víťazka Mikaela Shiffrinová. Fenomenálna Američanka absolvovala v tejto sezóne pre zranenie len tri slalomy, ale všetky vyhrala. „Mrzí to, že to takto dopadlo, chcela som, aby to bolo lepšie. Neviem, čo som mohla urobiť lepšie v 2. kole. Asi nič. Treba na to rýchlo zabudnúť a ísť ďalej,“ dodala Velez-Zuzulová.

Aj Petra Vlhová použila vo svojom hodnotení pretekov viackrát slovné spojenie: hodiť za hlavu a zabudnúť. „Nesadli mi podmienky. Dnes to nebol môj deň, od rána som sa necítila pri jazdení dobre. Každý výpadok zamrzí, ale nechcem to viac riešiť,“ komentovala Petra Vlhová. K svojmu predčasnému koncu poznamenala:

„Išla som naplno, ale nevedela som sa chytiť. Pri výjazde z dvojbrány sa mi zasekli lyže, chytila som ‚špicara‘, pretočilo ma a spadla som. Trochu ma aj seklo v krku, ale už je to dobré. Budem sa snažiť, aby to nabudúce bolo lepšie,“ opísala 20-ročná Liptáčka Vlhová pre SITA.

Na obe elitné Slovenky čaká teraz tréning a o 8 dní pokračovanie Svetového pohára špecifickým paralelným slalomom s vyraďovacím systémom vo švédskom Štokholme. „Budem doma trénovať a potom pôjdeme do Švédska. Išla som už nejaké paralelné slalomy, ale nie veľa. Teším sa na to,“ doplnila Vlhová.

„Pôjdem na pár dní domov a potom niekde vo Francúzsku budeme hľadať vhodné miesto na tréning paralelného slalomu. V Štokholme, čo som počula, je sneh. Aj keď nie veľa, ale preteky by mali byť,“ dodala Velez-Zuzulová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová