Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Streetová sa vraj bránila, keď zhodila otca zo schodov

Americká olympijská víťazka v super G alpských lyžiarok z Nagana 1998 Picabo Streetová sa chce súdiť so svojím otcom, ktorého 23. decembra minulého roka zhodila zo schodov.

12.02.2016 10:41
debata (2)
Picabo Streetová. Foto: SITA/AP
Picabo Streetová Picabo Streetová.

Tvrdí, že išlo o sebaobranu a že 76-ročný muž ju napadol. Podľa obhajcu Joea Wronu bude žiadať súd s porotou a nepristúpi na dohodu s prokuratúrou. Rolanda Streta chce žalovať za domáce násilie a napadnutie. „Nemáme záujem o srdcervúce zmierenie. Žiadame spravodlivosť na súde,“ uviedol Wrona.

Roland Street po incidente vypovedal, že roztržku so 44-ročnou dcérou vyvolal jeho náraz do steny domu pri snahe naštartovať auto. Keď vystúpil a vrátil sa do domu, prerástla výmena názorov do fyzickej konfrontácie. Podľa 44-ročnej trojnásobnej olympioničky ju otec ťahal za vlasy a poškriabal jej tvár. Sedemdesiatšes­ťročný muž zase tvrdil, že dcéra doňho strčila tak, že spadol zo schodov, a zamkla ho v pivnici. Privolaná policajná hliadka Streetovú zadržala, prepustili ju na kauciu. O dva týždne ju prokurátor obvinil z troch bodov menej závažného trestného činu domáceho násilia v prítomnosti dieťaťa a jedného bodu menej závažného trestného činu napadnutia.

Prokuratúra na základe vyšetrovania označila Streetovú za primárneho agresora. Roland Street vyviazol zatiaľ bez obvinenia.

Picabo Streetová má okrem naganského zlata v zbierke aj olympijské striebro zo zjazdu v LiIlehammeri 1994. V sezóne 1994/1995 ako prvá Američanka získala malý glóbus za celkové prvenstvo v hodnotení zjazdu Svetového pohára, o rok úspech zopakovala. Celkovo má na konte deväť víťazstiev v pretekoch SP, všetky v najrýchlejšej disciplíne. Počas ZOH 2016 v ruskom Soči pôsobila ako odborníčka pre Fox Sports.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Picabo Streetová