Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fanúšikovia budú mať počas SP v Jasnej zľavu na cestu vlakom

Zľavu 25 % na cestovnom do Liptovského Mikuláša poskytne v čase konania pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní žien v Jasnej (5. - 6. 3.) Železničná spoločnosť Slovensko.

10.02.2016 14:26
Veronika Velez Zuzulová, slalom, lyžovanie Foto: ,
Veronika Velez Zuzulová.
debata

Stane sa tak oficiálnym dopravným partnerom organizačného výboru SP. Zľava na cestovné sa bude vzťahovať na všetky cestovné lístky z celého Slovenska s cieľovou stanicou Liptovský Mikuláš v dňoch 5. 3. – 6. 3. 2016. Práve vtedy sa pod Chopkom uskutočnia preteky SP žien v obrovskom slalome a slalome aj s elitnými Slovenkami Veronikou Velez-Zuzulovou a Petrou Vlhovou. Pre tých, ktorí prídu vlakom, bude zabezpečená kyvadlová doprava priamo do strediska zo susednej autobusovej stanice. Informuje o tom organizačný výbor SP v Jasnej v tlačovej správe.

„Sme radi, že ako tradičný domáci železničný dopravca môžeme byť po vyše 30 rokoch pri historicky prvom Svetovom pohári na Slovensku. Verím, že aj naším prispením môžeme uľahčiť fanúšikom z celého Slovenska cestu do Jasnej a zažiť túto skvelú atmosféru,“ povedal Pavol Gábor, generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko.

„Partnerstvo so Železničnou spoločnosťou Slovensko a zvlášť ponuku, ktorú dala cestujúcim, veľmi vítame. Veríme, že pre mnohých návštevníkov Jasnej bude motiváciou, aby využili dopravu vlakom namiesto osobného auta. Svetový pohár je predovšetkým festival zábavy a športu, zameraný najmä na mladých a vlak je z tohto pohľadu rozhodne bezpečnejšou a pohodlnejšou voľbou ako auto. Zároveň každý fanúšik, ktorý nechá auto doma a príde vlakom, odľahčí dopravnú záťaž, ktorá bude v čase pretekov o niečo vyššia ako po iné dni,“ povedal Bohuš Hlavatý, predseda organizačného výboru Svetového pohára v Jasnej.

Mladým ľuďom sa za zábavou oplatí prísť do Jasnej už v piatok 4. marca. Víkendový program sa bude rozbiehať večernou párty v klube Happy End. Okrem cieľovej zóny je pre divákov pripravených dostatok fanzón, do ktorých je vstup voľný. Pre lyžiarov bude fanzóna s výhľadom na najdramatickejší úsek trate na Priehybe.

Na obrovskú fanzónu s veľkoplošnou obrazovkou, DJ-om a možnosťou občerstvenia, sa premení časť zjazdovky Biela púť. Hlavnou fanzónou, kde bude môcť niekoľko tisíc fanúšikov sledovať preteky priamo v stredisku, je Worldcup village umiestnená pred známym klubom Happy End.

debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #jasná #SP v slalome #alpské lyžovanie