Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nóri valcujú aj naďalej. Zjazd na olympijskej trati vyhral Jansrud

Zjazd Svetového pohára na olympijskej trati pre rok 2018 v kórejskom Čongsone vyhral nórsky lyžiar Kjetil Jansrud a pripísal si tretie víťazstvo v sezóne.

06.02.2016 09:00
Kjetil Jansrud Foto: ,
Kjetil Jansrud na olympijskej zjazdovke.
debata

Držiteľ malého krištáľového glóbusu z minulej zimy potvrdil pri prvých pretekoch v Čongsone rolu favorita, potom čo ovládol aj dva tréningy.

Tridsaťročný Jansrud zvíťazil o dve desatiny sekundy pred Talianom Dominikom Parisim, tretí bol s odstupom 41 stotín Američan Steven Nyman. Rodák zo Stavangeru sa postaral o už sedemnásty triumf nórskych lyžiarov v sezóne a zároveň si pripísal trináste prvenstvo v kariére.

V priebežnom poradí Svetového pohára, ktoré vedie rakúsky slalomár Marcel Hirscher, je Jansrud štvrtý. Hodnoteniu zjazdu stále dominuje Jansrudov krajan Aksel Lund Svindal, ktorý už ale po zranení z Kitzbühelu do SP túto zimu nezasiahne. Na druhom mieste je dnes štvrtý Talian Peter Fill, víťaznému Nórovi patrí tretia pozícia.

V nedeľu sa v Čongsone pôjde super G, v ktorom bude olympijský víťaz Jansrud znova patriť k hlavným adeptom na víťazstvo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kjetil Jansrud