Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Jasná bez druhého slalomu. Náhradou za Maribor bude Crans Montana

Náhradou za nedávno neuskutočnený slalom Svetového pohára alpských lyžiarok v slovinskom Maribore bude švajčiarska Crans Montana. Slalom sa uskutoční v pondelok 15. februára, prvé kolo bude mať začiatok o 10.00 h, druhé o 13.00 h.

05.02.2016 15:07
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Informovala o tom v piatok popoludní Medzinárodná lyžiarska federácia na svojej twitterovej prezentácii. Nepotvrdili sa teda zákulisné informácie o tom, že najväčšími favoritmi na uskutočnenie náhradného slalomu sú slovenská Jasná a švédske

V Jasnej pod Chopkom sa teda uskutočnia iba vopred naplánované podujatia SP v obrovskom slalome a slalome žien počas víkendu 5. – 6. marca. Slalom v Crans Montane bude príležitosťou zlepšiť si už aj tak skvelé postavenie vo Svetovom pohári aj pre dvojicu Sloveniek. Veronike Velez-Zuzulovej patrí po siedmich odjazdených slalomoch sezóny SP 2015/2016 druhá pozícia v hodnotení tejto najtočivejšej disciplíny, Petra Vlhová je priebežne štvrtá. Líderkou je Švédka Frida Hansdotterová.

„V Crans Montane bola Peťa Vlhová pred piatimi rokmi na juniorských majstrovstvách sveta, takže to tam pozná. Je to trochu ďaleko, ale čo narobíme. Budeme tam musieť byť aspoň trinásteho, čo znamená, že zrušíme naplánovaný výjazd do Bulharska na Európsky pohár,“ informoval tréner Petry Vlhovej Ivan Iľanovský.

„Mali sme už nejaké informácie, že riaditeľ pre ženské preteky Atle Skaardal chcel, aby sa do pretekov v paralelnom slalome v Štokholme skompletizovali ženské slalomy vo Svetovom pohári. Dalo sa teda predpokladať, že náhrada za Maribor bude už niekedy v polovici februára, čo sa aj stane,“ dodal Iľanovský.

Osem dní po slalome v Crans Montane sa uskutoční riadne naplánované podujatie SP v paralelnom slalome vo švédskej metropole Štokholm. Na týchto tzv. mestských pretekoch vo formáte vyraďovacích paralelných jázd sa môže zúčastniť iba obmedzený počet elitných 16 pretekárok, ktoré utvoria osem dvojíc a vylučovacím spôsobom budú zápoliť, až kým nezostanú posledné dve vo finále. Čo je podstatné, body z týchto pretekov sa budú počítať aj do hodnotenia slalomu vo Svetovom pohári. Preteky rovnakého typu vyhrala v Mníchove na Nový rok 2013 Veronika Velez-Zuzulová.

Poradie Svetového pohára 2015/2016 v slalome žien (po 7 z 11 pretekov): 1. Frida Hansdotterová (Švéd.) 505 bodov, 2. Veronika Velez Zuzulová (SR) 420, 3. Šárka Strachová (ČR) 396, 4. Petra Vlhová (SR) 320, 5. Wendy Holdenerová (Švaj.) 302, 6. Nina Lösethová (Nór.) 287

debata chyba
Viac na túto tému: #Maribor #jasná #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #slalom žien