Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kazára prekvapilo 15. miesto, teší ho pokračujúci progres

Slovenský biatlonista Matej Kazár vo štvrtok v kanadskom Canmore dosiahol svoj životný výsledok vo Svetovom pohári v podobe 15. miesta v šprinte na 10 km.

05.02.2016 10:56
Matej Kazár Foto: ,
Matej Kazár.
debata

V cieli to vôbec nepredpokladal a má radosť z bonusu, ktorým bude vystúpenie v sobotňajších pretekoch s hromadným štartom.

„Som veľmi šťastný a zároveň aj trochu prekvapený, pretože sa mi nešlo dobre, na tréningu deň pred pretekmi som sa cítil oveľa lepšie. Už od prvého kola som mal ťažké nohy. Na stojke prišla aj chyba a keď som prišiel do cieľa, na tabuli svietilo, že som siedmy z ôsmich, čo nevyzeralo dobre. Zo štadióna som potom odišiel prezliecť sa a riešiť štandardné popretekové veci. Keď som vyšiel z bunky ešte sa trochu rozjazdiť, chalani mi kričali, že som pätnásty, a horlivo preratúvali ‚mass-štart‘. Zostal som trochu zaskočený. Chvalabohu, podarilo sa mi tam dostať a veľmi sa teším. Som rád, že progres pokračuje. Masový štart mám veľmi rád, aj keď až na jeden prípad som si ho vychutnával iba pri trati alebo z televízie, takže sa teším a pokúsim sa urobiť výsledok,“ predznamenal pre Biatlon Info 32-ročný košický rodák Kazár, ktorý bol 15. aj v súperení s hromadným štartom na ZOH 2014 v Soči, ale vo SP dosiaľ boli jeho maximom dve 17. pozície.

„Toto umiestnenie považujem za najlepšie v kariére, pretože na ZOH stavajú špičkové krajiny iba štyroch pretekárov, tu šiestich či piatich, takže aj keď odrátame Nórov, stále to vyjde o čosi lepšie. Navyše, v Soči ma v masovom štarte až toľko pretekárov predbehnúť nemohlo, keďže nás tam bolo iba tridsať, dnes trikrát viac. Svetový pohár si ja osobne mimoriadne cením, lebo je tu vždy takmer najvyššia možná konkurencia, chcem s ňou bojovať. Preto som veľmi túžil ísť do Ameriky,“ vysvetlil Kazár.

„Mal som vynikajúce lyže, v záverečnom kole som chvíľu šiel s jedným Ukrajincom a jemu sa kĺzali omnoho horšie. Navyše, servismani ma dobre informovali o odstupoch a snažil som sa bojovať až do záveru, ale medzi métami 6,3 a 8,8 km som veľa stratil. Nohy sa úplne zaťali. Na nástrele bol taký divný vietor, pred prvým výstrelom som preto musel cvakať a trošku som sa tam zdržal, ale našťastie to vyšlo bez chyby. Na stojke som si povedal, že ju odstrieľam akoby nič, že som na tréningu. Až na tú prvú ‚blbú‘ ranu to padalo. Škoda, mohol som sa dostať až do desiatky, ale čo už…“ povzdychol si Kazár, ktorý figuruje na 39. priečke v priebežnom celkovom hodnotení seriálu.

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Matej Kazár