Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smútok vystriedala nádej. Bude skladať počasie reparát v Jasnej?

Zo zrušených pretekov v Maribore môže byť napokon dvojnásobný domáci triumf. Alternatívou za nedokončený slalom v Slovinsku totiž môže byť Jasná. Slovenské stredisko má hostiť preteky Svetového pohára počas prvého marcového víkendu.

31.01.2016 13:56
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová na mariborskej zjazdovke.
debata

„Náhrada bude buď v Jasnej alebo vo švédskom Aare. Ak by sa preteky uskutočnili v Nízkych Tatrách, jeden slalom by sa šiel v piatok a druhý v nedeľu,“ prezradila zákulisné šumy Veronika Velez-Zuzulová.

Tridsaťjedenročná Bratislavčanka priznala, že v prvej chvíli ju rozhodnutie organizátorov v Maribore vôbec nepotešilo. „Áno, zamrzelo ma. Ale bolo to správne rozhodnutie. Voči pretekárkam s vyšším štartovým číslom by čokoľvek iné nebolo fér,“ poznamenala.

Velez-Zuzulová prezradila, že s kolegyňami v nedeľu štartovať nechceli. „Vopred sme vedeli, že trať nie je dobrá, diskutovalo sme o tom, či ísť alebo neísť. Dievčatá sa medzi sebou rozprávali, že by sme mali povedať, čo si o tom myslíme. Trať bola jednoducho nebezpečná,“ skonštatovala.

K rozhodnutiu organizátorov sa racionálne postavil aj jej manžel a tréner v jednej osobe, Romain Velez. „Pustiť ďalšie pretekárky na trať by nebolo rozumné. Jasné, že slalomárky, ktoré mali za sebou dobré jazdy, neboli nadšené. Mohli dosiahnuť dobré výsledky v druhom kole. Neviem, či je Veronika sklamaná, ale opakujem – z môjho pohľadu je to správne rozhodnutie,“ povedal.

Maribor zožal kritiku. Rovnako, ako neďaleký Záhreb, kde tiež zrušili preteky začiatkom januára. „Tréneri tvrdia, že súťažiť by sa malo v Kranskej Gore. Tak, ako muži. Údajne sa o tom aj uvažovalo, ale organizátori boli proti. Podmienky v Maribore sú vždy na hrane. Lyžiarky, ktoré sa v sobotu postavili na štart obrovského slalomu, mali prvýkrát v živote strach,“ uviedla Velez-Zuzulová.

Tá sa najbližšie predstaví v paralelnom slalome v Štokholme v utorok 23. februára. „Budú to mestské preteky, podobné, ako v Mníchove, kde som pred tromi rokmi vyhrala. Teším sa, tento formát mám rada,“ uzavrela.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová