Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sklamaná Vlhová: Slalom zrušili správne. Asi začnem lyžovať na tráve

Najprv hnev, ale nakoniec racionálne uvažovanie. Petra Vlhová bola v cieli slalomu Svetového pohára v Maribore sklamaná. Organizátori zrušili preteky v čase, keď spolu s Veronikou Velez-Zuzulovou boli na výbornej tretej a štvrtej pozícii. Odhodlané v druhom kole zaútočiť na pódium.

31.01.2016 11:28
Maribor Foto: ,
Slalom v Maribore organizátori zrušili.
debata (2)

„Padli aj škaredšie slová, v prvej chvíli ma to nahnevalo. Najviac mrzí to, že som zajazdila dobre,“ podelila sa o svoj smútok Vlhová. „Ale podmienky boli naozaj katastrofálne, voči pretekárkam, ktoré mali nastúpiť na štart neskôr, by neboli férové. Rozhodnutie organizátorov považujem za správne,“ dodala.

S podobnou situáciou sa stretla prvýkrát vo svojej kariére. Niekoľko pretekov síce tento rok už zrušili, ani v jednom prípade sa však na trať nevydala čo i len jedna pretekárka. „S Veronikou som sa rozprávala, zhodli sme sa, že to mali zrušiť pred prvým kolom. A nie, až keď sme boli v cieli,“ uviedla.

Dvadsaťročná lyžiarka tvrdí, že Velez-Zuzulová znášala tento verdikt ešte ťažšie. „Bola sklamaná hádam aj viac ako ja. Nehrá jej to do kariet v celkovom hodnotení Svetového pohára,“ vysvetľovala.

Za nedokončený slalom v Maribore budú možno predstavitelia medzinárodnej lyžiarskej federácie hľadať náhradu. Do úvahy pripadá aj Jasná, kde sú naplánované preteky počas prvého marcového víkendu. „Aj to sa môže stať, ale netuším, ako sa najvyšší rozhodnú. Bolo by to fajn, ale osobne si nemyslím, že to dajú do Jasnej,“ zaprognózovala si lyžiarka, ktorá je v Nízkych Tatrách doma.

Pohľad zo zjazdovky na mesto Maribor, kde po... Foto: SITA/AP, Marco Trovati
Maribor Pohľad zo zjazdovky na mesto Maribor, kde po snehu niet ani stopy.

Tento rok zimným športom nepraje. Snehové podmienky sú katastrofálne neraz aj vo vyššie položených strediskách, akým je Maribor. „Mrzí nás to, ale nevieme to ovplyvniť. Posledné roky je zima slabá, netuším, čo bude o päť rokov. Možno sa dám na trávové lyžovanie. A možno budeme jazdiť v halách,“ lúčila sa so smiechom.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová