Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky zajazdili výborné prvé kolo. Potom preteky zrušili!

To, o čom sa celý víkend v Maribore šuškalo, sa nakoniec stalo skutočnosťou. Počas prvého kola slalomu sa spustil dážď a organizátori preteky zrušili. Škoda. Lebo obe Slovenky sa na trať dostali a zajazdili výborne. V tom druhom by opäť útočili na pódium.

31.01.2016 10:16
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová na trati slalomu v Maribore.
debata

Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová boli po odjazdení prvých 24 pretekárok na treťom a štvrtom mieste a v druhom kole by opäť útočili na pódium. Na líderky Šárku Záhrobskú a Wendy Holenderovú mali minimálny odstúp. Vlhová deväť stotín sekundy a Velez-Zuzulová tridsať.

Mladšia zo Sloveniek sa vydala na trať ako prvá v poradí. Jej výsledný čas nebolo s kým porovnávať, ale už o minútu po dojazde Švédky Fridy Hansdotterovej všetci vedeli, že 20-ročná Liptáčka išla výborne.

„Z môjho pohľadu to bolo dobré. Len v prvej časti trate som sa nevedela chytiť,“ povedala na margo prvého kola.

Skúsenejšia Velez-Zuzulová odštartovala ako tretia, na prvom medzičase bola výrazne rýchlejšia, ako Vlhová, potom však stratila. „Prvá časť svahu bola v dobrom stave, v tej strednej som sa troška borila, vytvoril sa tam – my lyžiari tomu hovoríme – cukor, v závere sa mi išlo opäť dobre,“ ohodnotila svoj výkon.

Pred dve Slovenky sa dostali iba Strachová s Holenderovou. „Lepšie to byť ani nemôže,“ s týmito slovami odchádzala z cieľového priestoru Velez-Zuzulová, ktorá v druhom kole radšej útočí z nižšej pozície. To však ešte netušila, ako už o chvíľu rozhodnú organizátori podujatia.

Veronika Velez-Zuzulová na mariborskej zjazdovke. Foto: SITA/AP, Marco Trovati
Veronika Velez-Zuzulová Veronika Velez-Zuzulová na mariborskej zjazdovke.

„Bude to náročnejšie. Pôjdem medzi poslednými, trať bude výrazne horšia. Dážď môže ovplyvniť viditeľnosť na trati, treba sa tomu prispôsobiť a lyžovať ako keby bolo slnko,“ vravela odhodlane Vlhová a narážala na fakt, že v Maribore začali padať prvé kvapky. „Ale dážď by trati iba prospel,“ pomyslela si jej o jedenásť rokov staršia kamarátka.

V Maribore už niekoľko dní vládne doslova jarné počasie. Zasnežený svah nie je jednoduché udržiavať v prijateľnom stave, ozvali sa aj hlasy, že nedeľňajší slalom sa mal zrušiť už skôr. „Diskutovalo sa o tom, dievčatá nechceli pretekať, aj tréneri boli proti. Podľa mňa sú podmienky na hrane regulárnosti,“ dodala Velez-Zuzulová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová