Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Maribore sa jazdilo ako na cukre. Nemala som šancu, priznala Vlhová

Pod kopcom krásne slnečné počasie, na ňom boj o život. Obrovský slalom Svetového pohára v lyžovaní v Maribore občas pripomínal súťaž v extrémnych športoch. Zľadovatená trať sa každou minútou zhoršovala, pretekárky s vyššími štartovými číslami boli vopred odsúdené na neúspech.

30.01.2016 13:04
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová na trati 1. kola obrovského slalomu v Maribore.
debata

A medzi nimi aj Slovenka Petra Vlhová. Na štart sa postavila s číslom 56 asi hodinu po prvej pretekárke. V cieli jej namerali viac ako sedemsekundovú stranu na priebežní líderku, ale veľkú hlavu si z toho nerobila. „S týmto číslom sa naozaj nedalo nič robiť. Od začiatku som vedela, že postup medzi tridsiatku je za týchto podmienok na 99 percent vylúčený,“ uviedla v cieli.

Ani jej tréner Ivan Iľanovský nebol sklamaný. Práve naopak. „Som rád, že je v cieli živá a zdravá. Nedalo sa na to pozerať, s lyžovaním to malo pramálo spoločné. Akoby ste na tom kopci korčuľovali,“ posťažoval sa potom, ako z neho opadol stres.

Keď Iľanovský videl, v akom stave je svah po odjazdení elitnej tridsiatky, mal chuť Vlhovú zo štartu stiahnuť. „Povedal mi to až v cieli. Ja som to neriešila, pre mňa to bol iba jeden z ďalších pretekov. Išla som naplno,“ priznala Vlhová.

Aj keď sa lúče slnka opierali do opačnej strany svahu, trať bola po prejazde každej pretekárky náročnejšia. Posťažovala sa aj americká hviezda Lindsey Vonnová, ktorá so štartovým číslom pätnásť stratila takmer dva a pol sekundy. „Okrem toho, že som nemala šťastie, ma limitoval aj samotný sneh. Bol doslova ako kryštálový cukor,“ zhodnotila podmienky na zjazdovke.

Dvadsaťročná slovenská nádej v cieli niekoľko minút rozdýchavala svoju jazdu. „Na konci ma už poriadne boleli nohy. Nebol to obyčajný obrák, telo dostalo poriadne zabrať. Už sa teším na masáž,“ povedala.

Už o necelých dvadsaťštyri hodín sa postaví na trať svojej silnejšej disciplíny – slalomu. „Teším sa naň, aj keď viem, že trať bude opäť náročná,“ pripomenula fakt, že v Maribore má vládnuť aj v nedeľu jarné počasie. Pesimistická predpoveď dokonca uvádza, že bude aj pršať.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová