Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rebensburgová sa stala víťazkou obráku v Maribore, Vlhová 41.

Nemka Viktoria Rebensburgová potvrdila v sobotu v pretekoch Svetového pohára alpských lyžiarok v slovinskom Maribore, že je špecialistkou na obrovský slalom.

30.01.2016 11:10 , aktualizované: 14:52
Viktoria Rebensburgová Foto: ,
Viktoria Rebensburgová v Maribore.
debata

Rebensburgová na rozbitej trati výrazne poznačenej teplom zvíťazila s náskokom 32 stotín sekundy pred domácou nádejou Anou Drevovou a o 34 stotín pred Tinou Weiratherovou z Lichtenštajnska. Prvé dve miesta na stupňoch víťaziek sú identické s tými spred 13 dní z rakúskeho Flachau.

Olympijská viíťazka z Whistleru 2010 Rebensburgová si pripísala dvanásty triumf v pretekoch Svetového pohára, desiaty v obľúbenom obrovskom slalome. Slovinskí fanúšikovia sa tešili na premiérový triumf ich favoritky Drevovej, ale napokon jej útok zo šiesteho miesta po 1. kole stačil iba na druhú priečku.

Líderka poradia obrovského slalomu Rakúšanka Eva-Maria Bremová skončila štvrtá, keď od pódia ju delilo 7 stotín. Udržala si však vedúcu pozíciu s náskokom 32 bodov pred Rebensburgovou.

Vedúca pretekárka priebežného a celkového poradia Svetového pohára Američanka Lindsey Vonnová nedokončila 2. kolo, ale zostala na čele diania, lebo jej hlavná konkurentka Švajčiarka Lara Gutová tiež nevidela cieľ 2. kola.

V Maribore v sobotu počas pretekov vládli doslova jarné podmienky a na to doplatila aj jediná Slovenka Petra Vlhová, ktorá nepostúpila do druhého kola. Zverenka trénera Ivana Iľanovského s vysokým štartovým číslom 56 na rozbitej trati nemala šancu predviesť plynulú rýchlu jazdu a napokon skončila na 41. priečke s odstupom vyše 7 sekúnd za líderkou Bremovou.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní – Maribor (Slovin.) – sobota – výsledky:
Obrovský slalom žien (1. + 2. kolo): 1. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 2:29,82 min, 2. Ana Drevová (Slovin.) +0,32, 3. Tina Weiratherová (Licht.) +0,34, 4. Eva-Maria Bremová (Rak.) +0,41, 5. Nina Lösethová (Nór.) +1,04, 6. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) +1,20,…41. Petra Vlhová (SR) +7,03 v 1. kole, nepostúpila do 2. kola

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #SP v zjazdovom lyžovaní #Eva-Maria Bremová