Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rajičová sa vo voľnej jazde nevyhla zaváhaniam a skončila dvanásta

Slovenská reprezentantka Nicole Rajičová obsadila 12. miesto v súťaži žien na majstrovstvách Európy v krasokorčuľovaní v Bratislave.

29.01.2016 21:05 , aktualizované: 22:02
Nicole Rajičová Foto: ,
Nicole Rajičová.
debata

Dvadsaťročná pretekárka žijúca aj pripravujúca sa dlhodobo v Spojených štátoch amerických bola po krátkom programe deviata, ale vo voľnej jazde sa pri hudbe z filmu Doktor Živago nevyhla zaváhaniam, hnaná domácim publikom jej skoky veľmi nevychádzali. Pri jednom z nich takmer spadla a zachránila to dotykom ruky o ľad.

„Mohlo to byť oveľa lepšie. Urobila som veľmi veľa chýb. Začalo sa to už na rozjazdení, skoky mi tam nešli a necítila som sa dobre. Nemala som čas naladiť sa na správy smer. Jazda bola ťažká a spravila som dosť chýb v porovnaní s tým, na čo som zvyknutá. Začala som zle, druhý skok bol síce dobrý, ale bolo náročné sa vrátiť do správneho smeru,“ povedala po svojom výkone Nicole Rajičová.

Od rozhodcov dostala 88,86 bodu, čo spolu s krátkym programom (57,24 bodu a 9. priečka) znamenal súčet 146,10 bodu a v porovnaní s krátkym programom prepad o tri priečky rovnako ako pred rokom. Na ME 2015 v Štokholme začala Rajičová súťaž žien ôsmym najlepším krátkym programom, ale vo voľnej jazde klesla na konečné 11. miesto.

Súťaž žien na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu vyšiel dokonale ruským sólistkám, ktoré obsadili prvé tri priečky celkového poradia. Triumfovala líderka po krátkom programe mladučká Jevgenija Medvedevová so súčtom 215,45 bodu. Iba 16-ročná moskovská rodáčka je úradujúcou juniorskou majsterkou sveta a v tejto sezóne sa stala víťazkou finálových pretekov Grand Prix ISU v Barcelone, ako aj podujatia Americká korčuľa v Milwaukee. „Neverím tomu, že som vo veku 16 rokov majsterka Európy. Som veľmi šťastná, je to neuveriteľné. Je to krásny pocit, aj keď som počas voľnej jazdy spadla. Bola som rozhodená, no stále som si hovorila, že musím pokračovať v tom, čo mám natrénované,“ povedala mladá šampiónka.

Medvedevová zvíťazila s náskokom 5,46 bodu pred Jelenou Radionovovou. Tretia s už väčším odstupom skončila napriek viacerým aj bolestivým pádom Anna Pogorilá (187,05). Radionovová a Pogorilá obsadili priečky, na ktorých figurovali aj pred rokom na kontinentálnom šampionáte vo Švédsku.

Fanúšikom sa nepáčilo hodnotenie rozhodcov pre Lotyšku Angelinu Kuchvalskú, ktorá napokon obsadila 4. miesto, jej tango publikum očarilo omnoho viac ako nevýrazná Pogorilá.

Výsledky – ME v krasokorčuľovaní – Bratislava:

Ženy – po voľnej jazde: 1. Jevgenia Medvedevová (Rus.) 215,45 bodu, 2. Jelena Radionovová (Rus.) 209,99, 3. Anna Pogorilá (Rus.) 187,05, 4. Angelina Kuchvalská (Lot.) 176,99, 5. Roberta Rodeghierová (Tal.) 170,76, 6. Mare Berence Meiteová (Fr.) 161,23, 7. Nathalie Weinzierlová (Nem.) 160,64, 8. Viveca Lindforsová (Fín.) 155,49,… 12. Nicole Rajičová (SR) 146,10

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicole Rajičová #ME v krasokorčuľovaní 2016