Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Neuman v krátkom programe so 42,03 bodu, dominoval Fernández

Slovenský reprezentant Michael Neuman obsadil 34. miesto v stredajšom krátkom programe mužov na majstrovstvách Európy v krasokorčuľovaní v Bratislave a nepostúpil do voľných jázd.

27.01.2016 18:40 , aktualizované: 23:04
Michael Neuman, krasokorčuľovanie Foto: ,
Slovenský reprezentant v krasokorčuľovaní Michal Neuman.
debata

Dvadsaťpäťročný štokholmský rodák získal od rozhodcov v súčte všetkých komponentov jazdy 42,03 bodu, čím výrazne zaostal za svojím tohtosezónnym aj osobným rekordom.

V krátkom programe na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu dominoval obhajca zlata z predchádzajúcich troch ME Španiel Javier Fernández, ktorý dostal od rozhodcov 102,54 bodu. Stal sa druhým mužom histórie, ktorý pokoril stobodovú hranicu v krátkom programe: pred ním to dokázal iba Japonec Juzuru Hanju (110,95).

„Prvýkrát som sa s výnimkou tréningov dostal nad stovku. Je to veľmi dôležitý ukazovateľ a dobré znamenie, že kráčam tou správnou cestou. Som veľmi šťastný, aj keď to mohlo byť ešte lepšie. Teším sa na štvrtok,“ povedal po svojej jazde Fernández.

Druhý po krátkom programe je Rus Maxim Kovtun (88,09) a tretí Čech Michal Březina (84,30). Do štvrtkových voľných jázd (o 17.45 h) sa kvalifikovalo 24 najlepších sólistov z krátkeho programu.

Dvadsaťpäťročný štokholmský rodák Neuman na skladbu Varšavský koncert od Richarda Addinsella začal trojitým lutzom, pokračoval kombináciou trojitého flipu s dvojitým „odpichnutým“ rittbergerom, nasledovala kroková pasáž doplnená piruetami a dvojitý axel, v závere pirueta s výmenou nôh. Podľa plánu mal trochu iný program, od rozhodcov dostal 42,03 bodu, jeho osobným maximom z podujatí ISU je hodnota 53,92 bodu.

"Ani poriadne neviem, čo sa vlastne stalo. Bol som trochu nervózny, ale nie až tak veľmi, ako som si myslel. Hneď v úvode som urobil chybu, namiesto kombinácie som mal len jednoduchý skok. Neskôr som sa to snažil kompenzovať kombináciou dvoch trojitých skokov, no boli z toho len trojitý a dvojitý, ani piruety mi nevychádzali podľa predstáv. Veľmi ma to mrzí. Som na seba trochu nahnevaný, bodov som v minulosti získaval viac. Do ‚dvadsaťštvorky‘ to asi nebude. Sú to moje prvé veľké preteky a mám radosť z toho, že som tu,“ povedal po svojej jazde Neuman.

Do voľnej jazdy sa kvalifikuje 24 najlepších mužov z krátkeho programu, dovedna sa ich predstaví 35. Neuman štartoval v súťaži mužov ako prvý v poradí.

Krátky program – muži: 1. Javier Fernández (Šp.) 102,54 bodu, 2. Maxim Kovtun (Rus.) 88,09, 3. Michal Březina (ČR) 84,30, 4. Alexej Byčenko (Izr.) 84,09, 5. Daniel Samohin (Izr.) 82,73, 6. Ivan Righini (Tal.) 82,23, …, 34. Michael Neuman (SR) 42,03 – nepostúpil do voľných jázd

debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #ME v krasokorčuľovaní 2016 #Michael Neuman