Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Unikát

Slovenské zjazdové lyžovanie i slovenský šport prežívali v piatok večer výnimočné chvíle. Jedinečné zlato-bronzové a najmä - historické.

17.01.2016 16:51
Velez-Zuzulová, Petra Vlhová Foto: ,
Skvelé slovenské slalomárky Veronika Velez-Zuzulová (vpravo) a Petra Vlhová.
debata

Do letopisov vojde, že prvý raz v pretekoch Svetového pohára v slalome stáli na medailovom pódiu dve reprezentantky spod Tatier. Z najvyššieho sa usmievala skúsená Veronika Velez-Zuzulová, po jej ľavej ruke o jedenásť rokov mladšia Petra Vlhová. Vychádzajúca hviezdička, ktorá už takisto pozná, ako chutí víťazstvo v slalome Svetového pohára, dávala eufóriu a pozitívne emócie najavo ešte viac než jej veľký vzor.

Svet obleteli obrázky o ich vzájomnej žičlivosti. Povýšili Slovensko na ženskú slalomársku veľmoc. Keď takýto kompliment vyslovia Rakúšania, tak na ňom určite niečo bude. Dva príťažlivé príbehy, jeden vrstevnatejší, druhý dynamickejší, sa pretli v zlatom bode. Hovorí sa, že úspech má veľa otcov.

V prípade Timoteja Zuzulu a Igora Vlhu a ich rodín to platí tisícpercentne. Obaja najlepšie vedia, koľko času, peňazí, úsilia a odriekania vložili do cizelovania lyžiarskeho rastu ich talentovaných dcér. Teraz sa im to čiastočne vracia v neopakovateľných zážitkoch.

Pripomenieme – pred necelými štyrmi rokmi Veronika na tlačovej besede neudržala slzy, lebo necítila podporu od Slovenskej lyžiarskej asociácie. Ba pre nezhody s jej vedením uvažovala i o ukončení kariéry.

Časy sa, našťastie, zmenili. Z Veronikinho víťazného odhodlania neubralo ani nepríjemné zranenie kolena, pre ktoré musela vynechať zimnú olympiádu v Soči. Po operácii sa vrátila ešte silnejšia – a prežíva najkrajšie obdobie kariéry.

Zároveň v jej blízkosti vyrastá silná konkurentka a jej nasledovníčka, z čoho ťažia obe skvelé Slovenky.

A tak unikátny piatkový večer nemusí ostať posledný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová