Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky útočia v Rakúsku. Dočkajú sa ďalšieho kovu?

Vlani ju od bronzu delili stotinky sekundy. Bolo ich osem. Uspokojiť sa musela s piatym miestom. S vysokými ambíciami prichádza slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová do Flachau aj tento rok.

12.01.2016 09:00
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová počas druhého kola slalomu v Aspene.
debata

Rakúske mestečko bude dnes dejiskom šiesteho podujatia Svetového pohára slalomárok. A medzi favoritkami na popredné umiestnenia nechýba ani 31-ročná Bratislavčanka.

Slovenské nádeje na úspech budú tentokrát dokonca dvojnásobné – najlepším by mohla znovu konkurovať aj mladučká Petra Vlhová. Rodáčka z Liptovského Mikuláša obsadila v minulej sezóne na zjazdovke vo Flachau sedemnástu priečku.

Obe Slovenky sa v novom ročníku Svetového pohára pýšia výbornými výsledkami. Velez-Zuzulová i Vlhová sa po dva razy prebojovali na stupne víťazov. Skúsenejšia z lyžiarok najprv obsadila druhú priečku v Aspene, minulý týždeň zažiarila v Santa Caterine, kde sa tešila z bronzu. „Mám obrovskú radosť. Uvedomujem si však, že mám ešte nejaké rezervy,“ predznamenala možné zopakovanie či vylepšenie úspešného výsledku v ďalších pretekoch Velez-Zuzulová.

Jej krajanka síce v Taliansku nepostúpila do druhého kola, no na predošlých podujatiach udivovala konkurenciu. V Aare nechala za sebou kompletnú svetovú špičku a tešila sa z prvého miesta. V Lienzi pridala bronz. Zaujímavosťou je, že na stupňoch víťazov chýbali slovenské farby v aktuálnej sezóne len raz. Aj preto sa obe Slovenky svorne delia o tretie miesto v hodnotení slalomu.

Po pretekoch vo Flachau by sa mohli vyšplhať ešte vyššie. Okrem trate sa však musia vyrovnať aj so špecifickými podmienkami. V Rakúsku bude obe kolá sprevádzať pre fanúšikov atraktívne umelé osvetlenie. Prvé kolo totiž odštartuje o 17.45, druhé o 20.45 (zakaždým v priamom prenose RTVS). Prvenstvo obhajuje Švédka Frida Hansdotterová, ktorá v aktuálnej sezóne kraľuje slalomárkam.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #zjazdové lyžovanie #Petra Vlhová #SP v slalome