Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tanečníkom chýba k špičke schodík

Slovenský tanečný pár Lukáš Csölley, Federica Testová sú tvárami reklamnej kampane nadchádzajúcich majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní v Bratislave (27.1.-31.1.). Ich kreáciu zobrazujú bilbordy k podujatiu.

18.12.2015 12:00
Lukas Csölley, Federica Testová Foto: ,
Federica Testová a Lukáš Csölley pózujú so Zimkou, maskotom ME v krasokorčuľovaní 2016.
debata

„Som v príjemnom šoku, je to veľmi pekná propagácia,“ konštatoval bratislavský rodák Csölley. S talianskou partnerkou Federicou, hlavou páru, ako podotkol, prišli včera z Milána, kde trénujú, nakrátko do Bratislavy.

„Máme pred sebou ešte mesiac prípravy, je to dosť času na vyladenie formy. Dúfame, že ho efektívne využijeme. Denne trénujeme štyri hodiny na ľade, potom sa venujeme baletnej a atletickej príprave. Po spoločných víkendových majstrovstvách štyroch krajín v Třinci ostanem na sviatky v Bratislave, Federica pôjde domov do Talianska. Aj s darčekom odo mňa. Od 27. decembra budeme opäť zarezávať v klasickej príprave v Miláne. Spestríme si ju exhibičnými vystúpeniami,“ približuje 25-ročný Lukáš.

Informoval, že po predchádzajúcich dvoch medzinárodných vystúpeniach sa rozhodli zmeniť krátky program. „Cítime, že môžeme z neho vyťažiť viac než doteraz. To bol asi najväčší impulz na zmenu. Nešlo ani tak o náročnosť, v krátkom programe sú predpísané prvky, no teraz máme z neho lepší pocit. V Třinci bude mať v poslednej skúške pred európskym šampionátom premiéru. Určite pôjdeme naplno,“ zdôraznil.

Jeho o tri roky mladšia partnerka takisto vyslovila spokojnosť. „Krátky program si viac užívame. Motívom je rodina Adamsovcov. Teší ma byť čarodejnicou Morticiou. Lukáš je zasa ukážkový Gomez. Skvele sa dopĺňame,“ uviedla.

Čo chýba sympatickému páru v porovnaní s najlepšími? „Ešte jeden schodík, aby sme sa dostali do najlepšej skupiny párov a udržali sa tam. Sme na rozhraní medzi top tanečníkmi a tými, ktorí chcú ísť hore. Ten rozdiel vidíme vo väčšej charizme,“ dodal.

Obaja sa včera predpoludním zúčastnili na preberaní flotily vozidiel Mercedes-Benz s ich vyobrazením pre potreby organizačného výboru ME. "Sme radi, že táto prestížna značka sa stala oficiálnym partnerom majstrovstiev Európy v krasokorčuľo­vaní,“ povedal predseda organizačného výboru ME 2016 Martin Letenay.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Federica Testová #Lukáš Csölley