Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Velez-Zuzulová: Po druhom mieste si nižšie ciele nedávam ani dnes

Historicky najlepší vstup do sezóny predviedla slovenská slalomárka Veronika Velez-Zuzulová v sobotu na svahu v americkom Aspene, kde ju zdolala len domáca stálica Mikaela Shiffrinová.

29.11.2015 10:57
Veronika Velez Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez Zuzulová.
debata

Šiesta slalomárky uplynulej sezóny SP Velez-Zuzulová predviedla v prvom kole druhý najrýchlejší čas a v tom druhom piaty, čo jej však stačilo na udržanie si druhej priečky na stupňoch pre víťazky. „Prvé kolo? Škoda chyby, ktorú som urobila po štvorbráne, stratila som tam dosť času. V druhom kole to bol trošku boj, v spodnej časti som stratila líniu a to som už potom do cieľa nedohnala. Bol aj problém so svetlom, lebo trať už bola v tieni,“ povedala Velez-Zuzulová pre agentúru SITA.

Po 1. kole zaostávala za Američankou Shiffrinovou o 1,38 s, ale pred Švédkou Fridou Hansdotterovou mala k dobru 44 stotín. Zapodievala sa slovenská jednotka aj otázkou, či by stálo za námahu pokúsiť sa ohroziť líderku Shirffrinovú? „Snažila som sa ísť to, na čo mám a k tomu som si vravela, žeby bolo dobré zostať na pódiu. Shiffrinová bola suverénna, vedela som, že bude veľmi ťažké ju ohroziť. Ona bola z nás jediná, ktorá na tom kopci trénovala aj pred pretekmi. Z jej jazdy bolo vidieť, že si je absolútne istá, akoby nemala čo stratiť. Ja som spokojná s druhým miestom, veď takýto vstup do sezóny som ešte nemala. Verím, že to takto bude aj pokračovať,“ referovala Velez-Zuzulová v cieli 2. kola.

Úradujúca olympijská víťazka, majsterka sveta aj držiteľka slalomového glóbusu Shiffrinová v sobotu previedla o triedu lepší výkon v porovnaní s konkurentkami a druhej v konečnom poradí Velez-Zuzulovej „nadelila“ 3,07 sekundy. Ide o najväčší odstup víťazka od druhej pretekárky v histórii ženského slalomu v SP. Doterajšie maximum boli rovné tri sekundy pri triumfe Francúzky Florence Steuerovej v roku 1968. „Ťažko povedať, čo znamená tento jej obrovský odstup. Dopredu sa nikdy nedá predpokladať, ako preteky dopadnú, ale myslím si, že tri sekundy nám nebude dávať každý deň,“ zamyslela sa Velez-Zuzulová.

V sobotu v americkom Colorade výrazne zabrala aj jej o 11 rokov mladšia krajanka Petra Vlhová, ktorá mala v 1. kole na hrudi vysoké štartové číslo 46. Jedenástym miestom vyrovnala svoj najlepší výsledok vo Svetovom pohári zo Semmeringu 2012. „Peťa bola spokojná, je to pre ňu výborný výsledok,“ podotkla Velez-Zuzulová. Tréner 20-ročnej Liptáčky Vlhovej Ivan Iľanovský komentoval skvelý výkon svojej zverenkyne takto: „S vysokým číslom bolo 21. miesto po prvom kole veľmi dobré. V druhom kole mala Peťa pomalší začiatok, ale dobrý výsledok spravila výborným záverom. Bolo to celkovo náročné, lebo sa pretekalo vo veľkej nadmorskej výške.“

Už v nedeľu nasleduje v Aspene ďalší ženský slalom, keďže ten sobotňajší bol náhradou za zrušené fínske Levi. „Je to netradičné a aj trochu náročnejšie. Svitne však nový deň a budú to iné preteky. Samozrejme, nižšie ciele ako sobotňajší výsledok si už dávať nebudem,“ skonštatovala Velez-Zuzulová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Mikaela Shiffrinová #SP v slalome #Aspen