Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Skvelá Velez-Zuzulová! V Amerike ju zdolala len Shiffrinová

Slovenská reprezentantka Veronika Velez-Zuzulová obsadila vynikajúce 2. miesto v úvodnom tohtosezónnom slalome Svetového pohára alpských lyžiarok v americkom Aspene.

28.11.2015 19:46 , aktualizované: 22:28
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová na stupni víťazov.
debata (2)

Zdolala ju iba domáca Mikaela Shiffrinová, ktoré v sobotu previedla o triedu lepší výkon v porovnaní s konkurentkami a Slovenke „nadelila“ 3,07 sekundy..

Velez-Zuzulová nikdy predtým neodštartovala sezónu na stupni víťazov. Teraz sa jej to podarilo, čo je výrazný prísľub do najbližších týždňov a mesiacov. Pre skúsenú 31-ročnú pretekárku je to jubilejné dvadsiate pódiové umiestnenie v kariére a desiate druhé miesto v seriáli. V Severnej Amerike sa jej v minulosti nedarilo podľa predstáv, v Aspene bola až do sobotňajších pretekov najvyššie v roku 2010 na 4. mieste. Rovnakú priečku obsadila tohto roku vo februári aj na svetovom šampionáte v Beaver Creeku, kde jej medaila ušla o 17 stotín sekundy.

Velez-Zuzulová sa už v prvom kole výraznejšie odpútala od konkurencie s výnimkou americkej suverénky Mikaely Shiffrinovej. Rodená Bratislavčanka žijúca a trénujúca vo Francúzsku mala v cieli prvého kola takmer polsekundový náskok pred Švédkou Fridou Handotterovou, ale aj manko 1,38 s na suverénku ostatných dvoch sezón Shiffrinovú. V druhej jazde sa šiesta žena celkového poradia uplynulej sezóny Velez-Zuzulová bez problém ustrážila druhú pozíciu.

Zahanbiť sa v sobotu nedala ani 20-ročná Petra Vlhová, ktorá v 1. kole so štartovým číslom 46 obsadila 21. miesto. V druhej jazde mierne zaváhanie v strednej časti trate vykompenzovala vynikajúcou dolnou pasážou a dlhé minúty si užívala pocit líderky pretekov. Na pokon obsadila výbornú 11. pozíciu a vyrovnala svoje maximum zo Semmeringu 2012, ktoré dosiahla pri premiére v kolotoči SP.

Slalom žien (poradie po 2. kole):
1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:39,81 min, 2. Veronika Velez-Zuzulová (SR) +3,07 s, 3. Frida Hansdotterová (Švéd.) +3,26, 4. Šárka Strachová (ČR) +3,88, 5. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) +5,15, 6. Nastasia Noensová (Fr.) +5,25, … 11. Petra Vlhová (SR) +5,67

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová