Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampionát predstavil maskota. Strunke hľadá meno

Vášeň. Emócia. Dotyk. Pád. Úsmev. Elegancia. Víťazné gesto. Úvod stretnutia organizátorov nadchádzajúcich majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní 2016 v Bratislave (27. 1. - 31. 1.) s médiami patril príťažlivej upútavke na jedno z najdôležitejších športových podujatí na Slovensku v budúcom roku.

27.10.2015 19:00
Martin Letenay, Foto: ,
Hľadali sme niečo originálne, nechceli sme motív nejakého zvieratka, vraví o maskote Martin Letenay, predseda organizačného výboru ME 2016.
debata (1)

Zdôrazňuje jedinečnú udalosť na jedinečnom mieste. „Budeme ňou propagovať šampionát do jeho začiatku. Vystupujú v nej väčšinou slovenskí reprezentanti,“ uviedol Martin Letenay, predseda organizačného výboru.

Tri mesiace pred významným podujatím predstavil aj maskota z návrhov poslucháčov bratislavskej Vysokej školy výtvarných umení pod vedením Pavla Chomu, vedúceho Katedry vizuálnej komunikácie. Štylizovaná ženská postava symbolizuje dva základné prvky krasokorčuľovania – skok a piruetu. „Pracovne sa zatiaľ volá Strunka, jej názov vzíde z hlasovania verejnosti. Hľadali sme niečo originálne, nechceli sme motív nejakého zvieratka. Návrhov na maskota bolo viac, videl som ich prinajmenej desať,“ uviedol Letenay.

Informoval aj o predaji vstupeniek. Od pondelka sa začala druhá fáza – na jednotlivé dni šampionátu. Dajú sa objednať v sieti Ticketportal, online ich možno kúpiť aj prostredníctvom oficiálnej stránky šampionátu www.ecbratislava.com. Do predaja ich ide okolo 35-tisíc. "Sú v troch cenových kategóriách. Hľadisko Zimného štadióna Ondreja Nepelu má kapacitu 7902 miest, nebude rozdelené na sektory. Vstupné sa pohybuje od 19 do 79 eur. Najlacnejšie jednodňové vstupenky sú na prvý deň, na krátky program žien a mužov stoja v najlacnejšej kategórii Silver 19 eur, v strednej Gold 49 eur, v najvyššej Platinum 59 eur. V dňoch finálových disciplín sú ceny 29, 59 a 69 eur. Najdrahšia je záverečná exhibícia v nedeľu 31. januára: za 49, 69, 79 eur. V prvej fáze predaja, od leta sa dali kúpiť vstupenky na všetky súťažné dni i exhibíciu. Predalo sa ich približne tisíc.

Organizované skupiny školákov a študentov (nad 15 osôb) môžu mať vstup na predpoludňajšie súťaže v stredu a štvrtok zdarma, no musia sa na tom dohodnúť s organizátormi. Hlavným mediálnym partnerom šampionátu je verejnoprávny RTVS. „Odvysielame každú súťažnú minútu, na Dvojke od stredy do nedele ponúkneme 23 hodín priamych prenosov. Komentovať ich bude Stanislav Ščepán. Hosťami v štúdiu budú známe osobnosti tohto športu, tréneri i ich zverenci,“ konštatoval Marcel Merčiak, šéf športu v RTVS. Vysielanie obohatia pamätné momenty z histórie, aj z troch predchádzajúcich európskych šampionátov a jedného svetového v hlavnom meste Slovenska i priblíženie úspechov slovenského krasokorčuľovania.

„Naším zámerom je sprostredkovať televíznym divákom čo najpríťažlivejšie estetiku krasokorčuľovania v jej plnej kráse a dynamike,“ podotkol Merčiak. Uzávierka pre súťažiacich je 4. januára 2016. Organizátori očakávajú približne 170 účastníkov z 34 krajín.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #ME 2016 v krasokorčuľovaní