Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Bajčičák ukončil aktívnu kariéru. Svoje skúsenosti bude odovzdávať mladým

Najlepší slovenský bežec na lyžiach posledných rokov Martin Bajčičák sa rozhodol definitívne ukončiť bohatú a úspešnú športovú kariéru.

01.06.2015 09:40
Martin Bajčičák Foto:
Martin Bajčičák.
debata

Účastník desiatich majstrovstiev sveta a piatich zimných olympijských hier naďalej zostane pri bežeckom lyžovaní v pozícii reprezentačného trénera mužov. Pracovať bude aj na výchove nádejí v jeho klube Športové centrum polície Štrbské Pleso.

„Po tejto sezóne, v ktorej výsledky neboli také ako v minulej, kde som aspoň urobil jednorazový úspech na zimných olympijských hrách v Soči, som si povedal, že nadišiel čas na odchod. Je čas odovzdať svoje skúsenosti mladým,“ povedal v rozhovore pre nedeľňajšie večerné spravodajstvo Góly – body – sekundy Martin Bajčičák.

Martin Bajčičák sa v kolotoči Svetového pohára objavil prvýkrát na sklonku roka 1995, posledné preteky absolvoval pred vyše mesiacom v nórskom Osle. Pred 10 rokmi v nemeckom Reit im Winkl sa stal víťazom pretekov na 15 km voľnou technikou. Bol to jeho jediný triumf v súbojoch o prestížne krištáľové glóbusy v kariére.

Zo Svetového pohára pridal ešte dve tretie miesta: zo švédskeho Falunu 2005 na 30 km s hromadným štartom a z talianskeho Val di Fiemme 2008 v pretekoch na 10 km voľnou technikou s hendikepovým štartom do kopca v rámci záverečnej etapy 2. ročníka Tour de Ski.

Z majstrovstiev sveta sa Bajčičák medaily nedočkal, hoci v roku 2005 v nemeckom Oberstdorfe bol štvrtý v skiatlone na 2×15 km a o dva roky neskôr v japonskom Sappore šiesty na 50 km klasicky s hromadným štartom. Z olympijských súťaží je jeho individuálnym vrcholom 8. miesto v skiatlone v Turíne 2006. Od medaily ho vtedy delilo 7 sekúnd.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Bajčičák