Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rajičová potvrdila vzostup formy na šampionáte v krasokorčuľovaní

Slovenská reprezentantka v krasokorčuľovaní Nicole Rajičová obsadila na majstrovstvách sveta v čínskom Šanghaji v súťaži žien 15. miesto.

28.03.2015 10:41
Nicole Rajičová Foto: ,
Nicole Rajičová.
debata

Pre 19-ročnú rodáčku z amerického Garden City, ktorá sa pripravuje v New Yorku a jazdí za ŠKP Bratislava, je to zlepšenie o desať priečok v porovnaní s lanským svetovým šampionátom v japonskej Saitame.

Zatiaľ čo vtedy jej tesne o desatinu bodu ušiel postup do voľných jázd pre 24 najlepších, teraz v Šanghaji Rajičová figurovala po krátkom programe na 14. mieste a po voľnej jazde klesla len o jednu pozíciu. Najlepšia Slovenka bola vlani aj účastníčkou ZOH v Soči (25. miesto) a na tohtoročných majstrovstvách Európy v Štokholme skončila jedenásta.

Súťaž sólistiek v Šanghaji sa skončila ruským triumfom. Majsterkou sveta sa prvýkrát v kariére stala Jelizaveta Tuktamyševová, ktorá v súčte krátkeho programu a voľnej jazdy zdolala Japonku Satoko Mijaharovú suverénne o takmer 17 bodov.

Tuktamyševová získala 210,36 bodu a len o štyri stotinky zaostala za osobným rekordom z tohtoročných majstrovstiev Európy. Aj bronz putuje do Ruska zásluhou Jeleny Radionovovej. Bez medaily skončili Američanky, ktoré obsadili štvrté a piate miesto, konkrétne Gracie Goldová a a Ashley Wagnerová.

Osemnástročná rodáčka z Glazova Tuktamyševová prežíva hviezdnu sezónu kariéru, keď v rozpätí necelých dvoch mesiacov získala titul majsterky Európy aj sveta. Doteraz bola na MS medzi dospelými najlepšia desiata a na kontinentálnom vrchole predvlani tretia.

Výsledky – majstrovstvá sveta v krasokorčuľovaní v Šanghaji:
Ženy – konečné poradie po voľných jazdách: 1. Jelizaveta Tuktamyševová (Rus.) 210,36 bodu, 2. Satoko Mijaharová (Jap.) 193,60, 3. Jelena Radionovová (Rus.) 191,47, 4. Gracie Goldová (USA) 188,96, 5. Ashley Wagnerová (USA) 185,01, 6. Rika Hongová (Jap.) 184,58,… 15. Nicole Rajičová (SR) 152,61

debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Nicole Rajičová