Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kauza Žampa graduje! Minister poslal na lyžiarov kontrolu

Minister školstva Juraj Draxler, do kompetencie ktorého patrí aj šport, v súvislosti s poslednými udalosťami poslal kontrolu do Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA), v ktorej vládne napätá atmosféra.

25.03.2015 10:10 , aktualizované: 13:11
zjazd, Červená Poľana, Kamerová Foto: ,
Ilustračné foto
debata (6)

Kontrolóri z ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu by mali do sídla SLA doraziť už v najbližších dňoch. Zamerajú sa najmä na nakladanie s finančnými prostriedkami, ktoré lyžiarskej asociácii posiela rezort školstva. Je to jedna z reakcií na medializované vyjadrenie Adama Žampu a jeho realizačného tímu o financovaní prípravy a následnú snahu odísť reprezentovať Rus­ko.

„Bez ohľadu na túto kauzu treba povedať, že systém financovania športu nie je dobre nastavený a práve preto je potrebné, aby sa zmenili pravidlá a financovanie bolo transparentnejšie,“ uviedol v tlačovej správe rezortu minister Juraj Draxler, ktorý veľké nádeje vkladá do nového zákona o športe: „Verím, že ho verejnosti predstavíme čoskoro.“

Minister školstva Draxler sa na tému kauzy SLA a Adama Žampu stretol už aj s premiérom Robertom Ficom, ktorý ho podporil v jeho snahách urovnať napätú situáciu.

Informácie poskytla agentúre SITA hovorkyňa MŠVVaŠ SR Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

Jagnešák stojí za Žampom, loď sa potápa

Podporu Adamovi Žampovi sa rozhodol vyjadriť aj bývalý pilot bobov a štvornásobný účastník ZOH Milan Jagnešák.

„Plne stojím za Adamom a jeho rodinou. Čo sa týka stavu športu v našej krajine, je už dávno po dvanástej. Neverím vlastným očiam, keď vidím, ako sa stavia k prípadu celá športová diplomacia. Okamžite si čistia stôl, koľko dali na športovca a koľko ešte žiadajú. Až na to, že sa loď slovenského športu potápa a všetci sa držia záchranného korýtka. Slovensko potrebuje poriadnu zmenu, staré štruktúry tvrdia muziku, všetko ovládajú a v podstate im je jedno, ako to dopadne. Idú na dôchodok a vy si robte, čo chcete, loď sa potápa,“ uviedol Jagnešák.

zakladateľ bobového športu na Slovensku M. Jagnešák a dodal: „Ďakujeme za to, že ste nechali rozobrať športoviská, ale aj za tľapkanie pred kamerami po ramenách športovcov, ktorí bojovali za Slovensko s plným nasadením. Vrcholový športovec nemá v našej spoločnosti žiadnu cenu, a pritom reprezentuje v zahraničí našu krajinu pred celým svetom. V iných krajinách majú reprezentanti celospoločenskú podporu.“

6 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo školstva #Adam Žampa #Slovenská lyžiarska asociácia