Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zuzulová: Patrím medzi najlepšie. Z lyžovania mám obrovskú radosť

"Lepší záver sezóny ako byť znova na pódiu som si nemohla želať," zneli slová slovenskej slalomárky Veroniky Velez-Zuzulovej po treťom mieste vo finále Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Méribeli.

22.03.2015 07:51
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová.
debata

Pred ňou skončili iba mladá fenoménka tejto disciplíny Američanka Mikaela Shiffrinová a dlhodobo výkonnostne stabilná Švédka Frida Hansdotterová, teda dve najlepšie slalomárky celej sezóny. Shiffrinová v práve skončenom ročníku Svetového pohára vyhrala päť z deviatich slalomov, obhájila titul majsterky sveta v tejto najtočivejšej disciplíne, ale o takmer 11 rokov staršiu Slovenku berie ako vážnu súperku. "Po pretekoch sme boli spolu na dopingovej kontrole a Mikaela mi povedala, že sa už teší na budúcu sezónu, že to bude so mnou pekný súboj,“ tešila sa Velez-Zuzulová.

Ešte začiatkom januára to pre ňu z pohľadu celkového umiestnenia vo Svetovom pohári nevyzeralo ružovo. Po problémoch s kolenom a vynechaných pretekoch v Aspene, no najmä po nevydarenom predstavení v Záhrebe, kde sa vytrápila so zle pripravenými lyžami, jej patrila v slalomovom poradí SP až 25. priečka s 38 bodmi za 14. miesto z Levi a 13. z Aare.

Potom zmenila servismana, dobre potrénovala a nadýchla sa k veľkému návratu do špičky. Nasledovala druhá polovica sezóny takmer z ríše snov. Piate miesto vo Flachau, štvrté na majstrovstvách sveta v Beaver Creeku, druhé v Maribore a Aare a napokon tretie v Méribeli. To všetko s číslom 8 až 14 na štarte, čiže nevýhode rozbitejšej trate voči členkám elitnej slalomovej skupiny 1 až 7. Celkový počet 303 bodov Velez-Zuzulovú zaradil na šieste miesto v hodnotení slalomu vo Svetovom pohári aj v nasadzovacej listine tejto disciplíny.

"Konečne som späť v najlepšej skupine, odteraz bude o čosi jednoduchšie súperiť aj so Shiffrinovou. Na začiatku budúcej sezóny to už budem môcť využiť,“ povedala ešte po pretekoch v Aare Velez-Zuzulová. Po Méribeli k svojim pocitom z návratu medzi slalomovú elitu pridala ďalšie postrehy:

"Znova som sa dostala medzi najlepšie na svete a opäť mám z lyžovania obrovskú radosť. Tri pódiové umiestnenia za sebou som nikdy predtým nedosiahla. Navyše v konkurencii, ktorá je momentálne dosť silná, najlepšie dievčatá jazdia výborne a ja s nimi stíham. Je to obrovské pozitívum.“

Sezóna pre najlepšiu slovenskú slalomárku sa skončí až začiatkom apríla, keď bude vo Francúzsku testovať lyže a zúčastní sa aj na fisových pretekoch. Potom bude nasledovať zaslúžený oddych, ale aj formovanie predstavy o nasledujúcom súťažnom ročníku. Velez-Zuzulová vzhľadom na nútenú absenciu v uplynulej sezóne po operácii kolena chce zostať v kolotoči Svetového pohára slalomárok minimálne do majstrovstiev sveta v roku 2017.

"Ciele budem mať opäť len tie najvyššie, samozrejme, závisí to aj od toho, ako budem fungovať v príprave. Ak to bude naďalej s francúzskym ženským tímom, malo by to byť dobré,“ doplnila Velez-Zuzulová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová