Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Žampovci vraj chcú lyžovať v drese inej krajiny. Dostali lukratívnu ponuku

Slovenská lyžiarska asociácia (SLA) a jej úsek alpských disciplín (ÚAD) prerokujú žiadosť bratov Adama a Andreasa Žampovcov o reprezentovanie inej krajiny. SLA to prostredníctvom tlačovej správy predznamenala ešte pred zaujatím stanoviska vzhľadom na záujem médií o túto tému.

19.03.2015 21:32
Adam Žampa Foto: ,
Adam Žampa.
debata (37)

„Predsedníctva ÚAD a SLA sa v utorok 17. marca zaoberali žiadosťou súrodencov Adama a Andreasa Žampovcov o súhlas s reprezentovaním inej krajiny. ÚAD a SLA dostali predmetné listy od bratov v uplynulých dňoch. Podľa stanov sa k žiadosti musí vyjadriť ÚAD a následne aj SLA. Rovnako ako fanúšikov lyžovania, aj SLA by mrzelo, ak by sa súrodenci Žampovci vzdali reprezentácie Slovenska. Nie je však v silách asociácie v aktuálnej finančnej situácii, ktorej zlepšenie nastáva len postupne, zabezpečiť prípravu bratov na požadovanej úrovni – otec a tréner Tomáš Žampa odhadol náklady na 400 000 eur ročne,“ uvádza sa v komuniké SLA.

„Vyjadrenie predsedníctva ÚAD a predsedníctva SLA bolo odložené na budúci týždeň. Očakáva sa totiž, že sa žiadosťou v najbližších dňoch bude zaoberať aj ministerstvo školstva, prípadne iné štátne orgány, ktoré budú hľadať riešenie, aby súrodenci Žampovci naďalej nosili slovenský reprezentačný dres. Z tábora Žampovcov pochádza informácia, že iná lyžiarska asociácia je pripravená zabezpečiť všetky náklady na ich prípravu od 1. apríla 2015,“ skonštatoval predseda ÚAD SLA Marino Mersich.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #Andres Žampa