Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gereková si v stíhačke pohoršila, z dvanásteho miesta klesla na štrnáste

Francúzska reprezentantka Marie Dorinová Habertová dovŕšila počas víkendu vo fínskom Kontiolahti zlaté double z majstrovstiev sveta v biatlone. Po sobotňajšom triumfe v šprinte pridala v nedeľu zlato aj v stíhacích pretekoch.

08.03.2015 17:14
Jana Gereková Foto: ,
Jana Gereková.
debata

Dvadsaťosemročná rodáčka z Lyonu zvládla 10 km za 30:07,7 min a pred druhou Nemkou Laurou Dahlmeierovou napriek trom chybám na strelnici mala v cieli náskok 15,3 s. Bronzovú medailu si s odstupom 31,6 s vybojovala Poľka Weronika Nowakowská-Ziemniaková.

Najlepšia Slovenka Jana Gereková obsadila 14. miesto, za víťazkou zaostala o 1:35,9 min, keď v troch zo štyroch streleckých položiek urobila po jednej chybe. Pozoruhodný posun z 18. priečky po šprinte až na výsledné piate miesto v stíhačke sa vydaril Češke Gabriele Soukalovej.

Jana Gereková vybiehala do stíhacích pretekov z 12. miesta po šprinte s odstupom 1:11 min za líderkou Marie Dorinovou Habertovou z Francúzska. Na prvej streľbe v ľahu vybielila slovenská reprezentantka všetky terče, zatiaľ čo viaceré pretekárky štartujúce pred ňou viackrát zaváhali. Gereková sa posunula z dvanástej na piatu priečku priebežného poradia.

Pri druhej streľbe v ľahu Slovenke ušiel tretí výstrel a jeden trestný okruh ju odsunul na deviatu pozíciu. Po prvej streľbe v stoji musela Gereková opäť na jeden 150 m dlhý trestný okruh a znamenalo to priebežný pád na 16. pozíciu. Ani na poslednej streľbe sa 30-ročná Liptáčka nevyhla jednej chybičke a do záverečného úseku do cieľa vybiehala z 13. priečky. Napokon ju ešte predstihla Nemka Franziska Preussová a Slovenka skončila štrnásta.

"Určite sme spokojní so 14. miestom Janky Gerekovej, aj keď vieme, že má aj na lepší výsledok. To vtedy, keď všetko úplne sadne. Ak by dnes dala na strelnici o jednu chybu menej, bola by do desiatky. Je to podobné celú sezónu,“ komentoval reprezentačný tréner žien SR Pavel Kobela.

Neskôr sa vyjadril aj k poveternostným podmienkam a tiež ostatným dvom slovenským reprezentantkám Martine Chrapánovej a Terézii Poliakovej, ktoré skončili v piatej desiatke výsledkového poradia.

"Dnes to bolo s počasím pokojnejšie, aj streľby boli lepšie. Takmer bezvetrie oproti sobote, Janka to zvládla relatívne dobre. Ostatné dve naše ‚baby‘ sa posunuli dopredu, bežecky predviedli celkom solídny výkon. Mrzí ma, že Terka Poliaková urobila v oboch položkách v stoji po dve chyby, lebo má na lepší výsledok na strelnici,“ dodal Kobela.

Stíhacie preteky žien na 10 km: 1. Marie Dorinová Habertová (Fr.) 30:07,7 (3 trestné okruhy), 2. Laura Dahlmeierová (Nem.) +15,3 (2), 3. Weronika Nowakowská-Ziemniaková (Poľ.) +31,6 (3), 4. Jekaterina Šumilovová (Rus.) +48,7 (0), 5. Gabriela Soukalová (ČR) +58,0 (1), 6. Franziska Hildebrandová (Nem.) +1:00,00 (2),… 14. Jana Gereková +1:35,9 (3),… 43. Martina Chrapánová +5:03,9 (3), 49. Terézia Poliaková (všetky SR) +6:05,7 (5)

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Gereková #Marie Dorinová Habertová