Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jana Gantnerová ml. pre problémy s kolenom ukončila kariéru

Univerziádne preteky v slalome pred 12 dňami v španielskej Granade boli poslednými na svetovej úrovni pre slovenskú zjazdárku Janu Gantnerovú ml. Dvadsaťpäťročná Kežmarčanka sa pre pretrvávajúce zdravotné problémy rozhodla ukončiť kariéru.

25.02.2015 16:30
Jana Gantnerová Foto: ,
Jana Gantnerová ml. reprezentovala Slovensko aj na Olympijských hrách.
debata (3)

Z Granady si na záver priviezla domov bronzovú medailu v tzv. kombinovanej klasifikácii štyroch disciplín.

"Mám za sebou 20 súťažných rokov, ktoré boli viac-menej úspešné, ale bohužiaľ, v ostatnom čase ma stále trápili zdravotné problémy. Tie mi znemožnili vydať zo seba maximum svojich možností. Je čas uzavrieť jednu kapitolu a vrhnúť sa na nové výzvy,“ napísala Jana Gantnerová ml. vo svojej oficiálnej prezentácii na facebooku. Neskôr pre agentúru SITA doplnila: "Mám poškodenú chrupavku v kolene a nie je to možné reparovať bežnou operáciou, ktorú som podstúpila pred rokom v marci. Je to aj výsledok choroby z minulej jari, a to mononukleózy. Tá mi zabraňuje podávať štandardné tréningové výkony.“

Dcéra niekdajšej úspešnej československej zjazdárky Jany Gantnerovej st. sa v kariére zúčastnila na troch zimných olympijských hrách, tiež troch majstrovstvách sveta a ako vysokoškoláčka aj na troch svetových zimných univerziádach. Vo Svetovom pohári si pripísala dve bodované priečky v superkombinácii.

"Asi najcennejšie bolo pre mňa 24. miesto z olympijského slalomu vo Vancouveri 2010. Nemôžem zabudnúť na krásne 16. miesto v superkombinácii Svetového pohára vo francúzskom Méribeli v sezóne 2012/2013. Cenné sú aj štyri medaily z univerziád v rokoch 2011, 2013 a 2015.“

Gantnerová ml. pripomenula, že súťažné lyžovanie jej dalo veľa kamarátov, ale aj nepriateľov. Označila to za dobrú školu do ďalšieho života. "Veľmi rada by som zostala pri športe, ale na druhej strane mám vyštudovaný odbor manažment cestového ruchu, ktorého problematika ma tiež láka. Nechám sa prekvapiť tým, ako sa rozhodnem,“ naznačila svoju budúcnosť už bez lyžiarskych súťaží J. Gantnerová ml.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Jana Gantnerová ml.