Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Litre vodky, dievčatá, zábava do rána. Poľská legenda spomína na ZOH

Zlatý olympijský medailista v skokoch na lyžiach zo ZOH v japonskom Sappore 1972 Wojciech Fortuna priznal, že spoločníkmi skokanov v jeho ére boli neraz litre vodky, atraktívne dievčatá a zábava až do rána.

18.02.2015 14:04
Wojciech Fortuna Foto:
Wojciech Fortuna.
debata

„Najvýznamnejším podujatím sezóny 1973/74 boli majstrovstvá sveta vo švédskom Falune. Fortuna ako olympijský víťaz mal istú miestenku. Členovia kádra brali do Švédska každý niekoľko litrov vodky, aby ju tam predali. Do Škandinávie bolo v tom čase možné priviezť len dve fľaše na osobu. Samotný Fortuna mal štyri, dve vo vaku a dve za opaskom nohavíc,“ píše autor knihy „Wojciech Fortuna – skok do pekla“ a redaktor denníka Przeglad Sportowy Leszek Blazynski.

„Letel som do Švédska dobre pripravený. Bol som vo forme a jedným z favoritov. Deň pred pretekmi som však veľmi pil. Namiesto toho, aby som sedel vo svojej izbe a oddychoval, išiel som za Adamom Krzysztofiakom. Bolo tam veľa alkoholu, dievčat a zábava až do rána. Vtedy som sa správal ako hlupák, na druhý deň som mal poriadnu ‚opicu‘. Na strednom mostíku som skončil na 29., na veľkom dokonca na 37. mieste,“ zaspomínal si Fortuna po rokoch na preteky vo Falune.

Ako je známe, minulý rok na ZOH v Soči ho v skokoch na lyžiach napodobnil taktiež rodák zo Zakopaného Kamil Stoch, ktorý pridal ešte o jedno zlato navyše. Informácie pochádzajú z portálu www.katowickisport.pl.

debata chyba
Viac na túto tému: #Wojciech Fortuna #ZOH 1972 v Sappore