Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na šampionátoch sa počíta len medaila, tvrdí Velez-Zuzulová

Nahradí útrapy a bolesť pocit radosti a víťazstva? Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová sa vracia na miesto činu.

13.02.2015 10:00
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová.
debata

V dejisku prebiehajúcich majstrovstiev sveta v americkom Vaile si v novembri počas tréningu odštiepila kúsok menisku. Operáciu odsunula. O necelé tri mesiace je na rovnakom mieste pripravená zabojovať o životný výsledok.

V aktuálnej sezóne svetových pohárov obsadila v Aare trinástu priečku a v poslednej vážnej previerke pred majstrovstvami sveta skončila vo Flachau piata. „Trápila som sa s lyžami a vymenila servismana. Pomohlo mi to k výsledku, ktorý som nesmierne potrebovala. Dodá mi potrebné sebavedomie,“ uviedla 30-ročná Bratislavčanka približne pred mesiacom.

Záverečná príprava na vrchol sezóny prebehla vo Francúzsku. „Kondičnú časť som absolvovala v Annecy. Deväť dní som strávila na lyžiach a zúčastnila sa aj slalomu kategórie FIS,“ dodala. Vo francúzskom stredisku Chaillol si zaknihovala víťazstvo. „Ešte viac ma teší, že som si zasúťažila. Fisové preteky síce nie sú svetový pohár a vôbec nie majstrovstvá sveta. Je však dobré, že som zažila súťažný adrenalín.“

Do Colorada pricestovala so svojou výpravou už týždeň pred slalomom a spoločnosť jej robí aj druhá slovenská lyžiarka Petra Vlhová. „Na kopci, kde sa pôjde slalom som pred šampionátom nikdy netrénovala. Jediné, čo viem, že druhé kolo slalomu postaví môj tatino,“ povedala Velez-Zuzulová.

Bude to výhoda?

„Pozná ma najlepšie a vie, aká trať mi vyhovuje. V posledných tréningoch staval slalomy väčšinou on, čiže približne viem, čo ma čaká. Teším sa aj z toho, že dostal túto možnosť. Postaviť trať na svetovom šampionáte, je pre neho obrovská pocta.“

Dvojnásobná víťazka slalomu svetového pohára (Semmering a Mníchov) obsadila pred dvoma rokmi na majstrovstvách sveta v Schladmingu siedme miesto. Doteraz je to jej najlepší výsledok z vrcholného podujatia.

„Chcem predviesť jazdu, ktorú dokážem ísť na tréningu a po pretekoch mať pocit, že som dala do toho všetko. Síce nie som papierovou favoritkou, ale chcem zabojovať o čo najlepší výsledok,“ tvrdí v súčasnosti najúspešnejšia slovenská zjazdárka.

Myslí aj na cenný kov?

„Na majstrovstvách sveta bola medaila vždy mojou túžbou. Nemôžem sa uspokojiť s desiatou priečkou, ktorá sa tam nepočíta. Vrcholné podujatia sú vždy o medailistoch,“ doplnila. K svojej nenaplnenej ambícii podriadila všetko, dokonca vynechala aj tímovú súťaž. „Cítim sa výborne a všetko ide konečne podľa plánov. V tímovej súťaži boli dva skoky a nechcela som riskovať kvôli kolenu,“ uzavrela Velez-Zuzulová.

Ženská najtočivejšia disciplína je na programe v sobotu o 18.15 SEČ. K top favoritkám patrí vedúca pretekárka SP v slalome – Švédka Frida Hansdotterová, mladá Američanka Mikaela Shiffrinová a najmä vo výbornej forme jazdiaca Tina Mazeová zo Slovinska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #majstrovstvá sveta v lyžovaní 2015