Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bank: Som rád, že som to prežil tak, ako som to prežil

Český lyžiar Ondřej Bank sa po ťažkom páde dlho nezdržal v nemocnici, noc strávil už v apartmáne českej výpravy.

09.02.2015 12:13
Ondřej Bank Foto: ,
Zakrvavená tvár Ondřeja Banka po ťažkom páde.
debata

„Mám ľahký otras mozgu, nalomenú predpriehlavkovú kostičku. Cítim sa dobre, hlava ma nebolí,“ cituje web iSport.cz slová Banka pre spravodajcu Radiožurnálu.

Po páde v superkombinačnom zjazde bol Bank desať minút v bezvedomí, telo má dotlčené a tvár odretú. Tridsaťštyriročný zjazdár spadol na poslednom skoku tesne pred cieľom. Stratil stabilitu a vo veľkej rýchlosti aj vládu na svojím telom. „Pamätám si až ten následok, že som vyletel do brány po hlave na jednej lyži. Chalani hovorili, že mi tam v hlbokom snehu nejako ušla lyža alebo sa mi tam zarezala a pred tou hranou ma to rozhodilo. Trochu som tam skúšal novú líniu, ale nerátal som s tým, že tam bude toľko hlbokého snehu,“ popisoval podľa iSport.cz pád Bank.

Český reprezentant mal šťastie v nešťastí a z ošklivého pádu vyviazol bez vážnych následkov. V nemocnici vo Vaile to uznali a dali mu na výber, či zostane na pozorovaní cez noc alebo pôjde domov. „Sľúbili sme im, že na mňa niekto dohliadne. Dva dni si budem na seba dávať pozor a potom budem riešiť zvyšok. Teraz sa samozrejme necítim veľmi dobre. Som rád, že som to prežil tak, ako som to prežil,“ dodal podľa iSport.cz pre Radiožurnál Ondřej Bank.

debata chyba
Viac na túto tému: #2015 #MS v alpskom lyžovaní #Ondřej Bank