Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Doráňaný Miller pripustil koniec kariéry. Veľkolepú rozlúčku nepotrebuje

Slávny americký zjazdár Bode Miller po krkolomnom páde v majstrovskom super G a následnom operačnom zákroku na porezanej nohe pripustil, že možno ukončí kariéru.

08.02.2015 08:11
Bode Miller Foto: ,
Krkolomný pád Bodeho Millera na majstrovstvách sveta americkom v Beaver Creeku.
debata

Tridsaťsedemročná legenda alpského lyžovania to uviedla v rozhovore pre televíznu spoločnosť NBC, ktorá zabezpečuje priame prenosy z majstrovstiev sveta vo Vaile / Beaver Creeku.

"Smeruje to silno k tomu, že už sa na súťažné svahy nevrátim,“ vravel štvornásobný majster sveta a šesťnásobný olympijský medailista Miller a pokračoval: "Viackrát som sa snažil po zranení o návrat, ale nikdy to nevyšlo. A súčasná situácia do toho dobre pasuje.“

Dvojnásobný držiteľ veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári a víťaz 33 pretekov v rámci SP ešte rozhodujúce slovo o konci súťažného lyžovania nepovedal. Naznačil však, že na okázalé rozlúčky si rozhodne nepotrpí. "Nepatrím k tým, ktorí potrebujú záverečnú parádu pred očami verejnosti. Jednoducho sa to skončí tak, že tam už nebudem,“ dodal Miller pre NBC.

Šampionát na domácom snehu bol Millerov ôsmy v kariére, začínal ešte v roku 1999 práve vo Vaile a Beaver Creeku 26. miestom v super G. Odtedy získal štyri tituly majstra sveta a pridal aj jedno striebro. V tejto sezóne sa súťažne predstavil iba v nešťastnom super G v Beaver Creeku, predtým pauzoval po operácii chrbta.

debata chyba
Viac na túto tému: #bode miller #Beaver Creek