Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Adam Žampa bral super G ako tréning pred kombináciou

Prvé vystúpenie slovenských zjazdárov - bratov Žampovcov na majstrovstvách sveta vo Vaile/Beaver Creeku v superobrovskom slalome nemalo podľa predpokladov výraznejší dosah na vrchné priečky konečného poradia.

06.02.2015 10:40
Adam Žampa Foto: ,
Adam Žampa.
debata

tarší a skúsenejší Adam (24) skončil na 34. mieste, o tri roky mladší Andreas bol 41. Kĺzavý super G nie je ich disciplína, preto 34. pozíciu s odstupom 3,14 s za víťazným Hannesom Reicheltom nehodnotil Adam Žampa negatívne, ale ani príliš radostne.

"Horná časť trate bola veľmi technická, ale pre mňa to bola výhoda. Mal som tam superčas, v strednej časti som urobil chybu. To ma stálo stratu rýchlosti do roviny, čo sa prejavilo na celkovom čase. Odstup 3,14 s je celkom okej, ale chcel som skončiť do 30. miesta,“ referoval Adam Žampa z amerického Colorada. Pre porovnanie na MS 2013 v Schladmingu bol v super G na 36. mieste, ale vlani na ZOH v Soči dvadsiaty ôsmy.

Lyžiar z Vysokých Tatier priznal, že jeho najbližší cieľ na svetovom šampionáte sa logicky spája s nedeľňajšími pretekmi v superkombinácii. "Super G som bral ako tréning na kombinačné preteky. V piatok budem trénovať zjazd aj slalom, v sobotu si dám voľno a v nedeľu už pôjdem do toho,“ priblížil Adam Žampa. Ešte pred šampionátom aj pre SITA zdôraznil, že najviac si trúfa na dobrý výsledok v superkombinácii a špeciálnom slalome. Práve v týchto dvoch disciplínach v tejto sezóne dovedna päťkrát bodoval vo Svetovom pohári a vlani na ZOH v Soči v nich skončil senzačne na 5. resp. 6. mieste. Pred superkombináciou vo Vaile/Beaver Creeku nechcel dávať vyhlásenie, na čo konkrétne si trúfa vo výsledkovej listine, ale odhodlaný je urobiť maximum.

"Chcel by som zájsť čo najlepšie v zjazde a potom dať vyrovnanú jazdu od štartu až do cieľa v slalome,“ dodal starší zo Žampovcov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #Beaver Creek #MS v alpskom lyžovaní