Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pod Tatrami oslnila Fialková. Kto ju napodobní v Granade?

Univerziádny oheň pod Tatrami dohorel. Slovenská časť 27. Svetovej zimnej univerziády je minulosťou. Slovensko v nej získalo tri cenné kovy, všetky zásluhou biatlonistky Paulíny Fialkovej.

01.02.2015 17:18
Paulína Fialková Foto: ,
Paulína Fialková v cieli pretekov na Svetovej zimnej univerziáde.
debata

Členka Klubu biatlonu Valaská-Osrblie sa tešila z kompletnej medailovej zbierky. Po bronze v individuálnych pretekoch na 15 km a zlate v šprinte na 7,5 km, získala strieborný kov v stíhacích pretekoch na 10 km.

„Univerziáda mi vyšla výborne. Nemám čo ľutovať. Od začiatku som sem chcela ísť, dokonca som povedala trénerovi, že uprednostním univerziádu pred majstrovstvami Európy. Som rada, že mi vyhovel a mohla som pomôcť slovenskej výprave doma v Osrblí,“ skonštatovala 22-ročná biatlonistka.

Najlepšie mužské umiestnenie v biatlone zaznamenal Michal Šíma, ktorý v stihácich pretekoch na 12,5 km obsadil 7. miesto. Hodnotný výkon v šprinte na 10 km podal aj jeho reprezentačný kolega Michal Kubaliak, ktorý skončil desiaty. Zmiešaná štafeta v zložení Majdišová, Šímová, Kubaliak a Šíma vybojovali 5. priečku.

„Od Medzinárodnej lyžiarskej federácie sme zaznamenali pozitívne ohlasy. Celý týždeň bol náročný a zvládli sme aj hektický posledný deň, v ktorom vypadla energia v celej doline,“ uviedol pre agentúru SITA riaditeľ pretekov Tomáš Fusko.

Zvyšní Slováci na Štrbskom Plese neoslnili. Najväčšie šance sa v bežeckom lyžovaní vkladali do šprintov, ale Barbora Klementová aj Andrej Segeč skončili svoju púť vo štvrťfinále. Najlepší individuálny výsledok dosiahol Erik Urgela, ktorý v pretekoch na 10 km klasickou technikou obsadil 16. priečku.

Jediný slovenský skokan na lyžiach Mojmír Nosáľ nepostúpil do 2. kola a v severskej kombinácii Slovensko zastúpenie nemalo. Medailové hodnotenie krajín ovládli ruskí športovci, získali 14 zlatých, 12 strieborných a 13 bronzových medailí.

Druhá časť zimnej univerziády prebehne v Granade (4. – 14. 2.). Na Pyrenejskom polostrove diváci uvidia hokej, zjazdové lyžovanie, krasokorčuľovanie, akrobatické lyžovanie, snoubording, rýchlokorčuľovanie či curling.

Slovenské medailové nádeje sa vkladajú do akrobatickej lyžiarky Zuzany Stromkovej, ktorá prednedávnom získala bronz na majstrovstvách sveta. Šancu na úspešný výsledok majú aj zjazdoví lyžiari – Jana Gantnerová či Matej Falát. Pozornosť slovenských priaznivcov sa upriami aj na hokejový tím, ktorý sa v základnej A-skupine stretne s Českom, Čínou a Španielskom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetová zimná univerziáda #Paulína Fialková