Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fialková skompletizovala medailovú zbierku. V stíhačke získala striebro

Biatlonistka Paulína Fialková získala pre Slovensko už tretiu medailu na 27. svetovej zimnej univerziáde.

28.01.2015 13:41 , aktualizované: 13:56
Paulína Fialková Foto: ,
Paulína Fialková.
debata (4)

V biatlonovom areáli v Osrblí 22-ročná rodáčka z Brezna v stredu síce vybiehala na trať stíhacích pretekov s 30-sekundovým náskokom pred Ruskou Jevgenijou Pavlovovou, no na prvej streleckej položke dvakrát minula a po dvoch trestných kolách sa zaradila až za spomenutú súperku. Ruská biatlonistka si už potom až do konca pretekov nenechala ujsť triumf. Slovenka netrafila ešte jeden terč v tretej položke. V cieli bola prvá Pavlovová o 38,2 s pred P. Fialkovou, tretia skončila ďalšia Ruska Kristina Smirnovová (+1:45,8 min).

„Po pretekoch sa cítim skvele, no zdravotne nie až tak dobre. Tri medaily bol môj sen a mám ich. Prvá dnešná streľba rozhodla o tom, že nevyhrám. Dve chyby sú veľa. Síce som sa snažila reagovať na vietor, ale ešte neviem, kam mi to letelo. Bežecky som na súperku nemala, nebežalo sa mi dobre. Musím sa dať do poriadku,“ povedala v cieli pre RTVS Paulína Fialková a trénerka Anna Murínová dodala: „Paulína veľmi dobre zareagovala na vietor, no všetky rany vytiahla príliš hore. Prvá položka ju pripravila o zlato. Dnes už bola na trati taká odovzdanejšia, určite cítila aj únavu. “

Paulína Fialková v stredu skompletizovala svoju medailovú zbierku na 27. SZU, keď v utorkových rýchlostných pretekoch získala zlato a v nedeľu vo vytrvalostných pretekoch bronz.

Na trati sa v stredu predstavili aj ďalšie štyri Slovenky. Alžbetu Majdišovú klasifikovali na 19. mieste, Lucia Šímová skončila na 22. pozícii. Janku Marákovú a Andreu Hôrčikovú po tretej streľbe predstihli najlepšie o jedno kolo a organizátori ich stiahli z trate.

27. SZU – Štrbské Pleso – Osrblie:

BIATLON
Ženy – stíhacie preteky na 10 km: 1. Jevgenija Pavlovová (Rus.) 30:45,1 min (2 trestné okruhy), 2. Paulína Fialková (SR) +38,2 s (3), 3. Kristina Smirnovová (Rus.) +1:45,8 min (2), 4. Anna Kistanovová (Kaz.) +2:49,0 (3), 5. Jana Bondarová (Ukr.) +3:01,8 (7), 6. Kristina Ilčenková (Rus.) +3:16,7 (5), … 19. Alžbeta Majdišová +5:16,4 (3), 22. Lucia Šímová +6:00,2 (4), Janka Maráková a Andrea Hôrčiková (všetky SR) – obe predstihnuté o kolo po tretej streľbe

4 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Paulína Fialková #univerziáda