Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fialková získala bronz, nebyť záverečnej streľby v stoji, vyhrala by

Slovenská biatlonistka Paulína Fialková získala v individuálnych pretekoch žien na 15 km na svetovej zimnej univerziáde v Osrblí bronzovú medailu.

25.01.2015 14:50
Paulína Fialková Foto: ,
Paulína Fialková v cieli pretekov na Svetovej zimnej univerziáde.
debata

Dosiahla čas 48:11,1 min a nebyť dvoch trestných minút na záverečnej streleckej položke v stoji, stala by sa víťazkou. Celkovo mala na konte štyri trestné minúty, no zásluhou výborného bežeckého výkonu zaostala za víťaznou Kazaškou Alinou Rajkovovou (1 tr. minúta) len o 41,7 s. Ruska Jekaterina Avvakumovová na druhom mieste strieľala čisto, no Fialkovú predstihla iba o 9 s.

„Posledné dve chyby na stojke zamrzia, aj tie prvé dve. Nebyť čo i len jednej, mohla som sa tešiť zo zlata. Biatlon je nevyspytateľný šport, v tom je to krásne. Streľba to dokáže neuveriteľne zamiešať, aj keď si myslím, že bežecky to z mojej strany bolo dobré. Sama som prekvapená, pretože pred dvomi dňami som sa zobudila chorá a nemala som z toho dobré pocity. Nevedela som, ako budem bežať, ale vyšlo to, čo ma teší,“ povedala bezprostredne po pretekoch Paulína Fialková a vyzdvihla atmosféru v dejisku SZU:

„Vidieť toľko ľudí v Osrblí ma teší ešte viac ako ten beh. Je to rarita. Beží sa tu úplne skvele, keď cítite domácu podporu. Nedá sa to ani opísať, ďakujem.“

Dvadsaťdvaročná študentka práva pozná miestne trate dokonale: „Tento areál je môj druhý domov. Strávila som tu veľmi veľa času, či už na strelnici alebo na tratiach. Patria k mojim najobľúbenejším na svete.“

P. Fialková bude mať šancu rozšíriť svoju medailovú zbierku v ďalších disciplínach: „Ešte nie je všetkým dňom koniec, aj keď očakávam väčšiu konkurenciu v šprinte, prídu moje české kolegyne zo Svetového pohára. Bude to ešte ťažšie.“

Ďalším slovenským reprezentantkám sa darilo už menej, Alžbeta Majdišová skončila na 23., Lucia Šímová na 28., Andrea Hôrčíková na 30. a Janka Maráková na 32. pozícii.

Ženy – individuálne preteky na 15 km: 1. Alina Rajkovová (Kaz.) 47:29,4 min (1 tr. minúta), 2. Jekaterina Avvakumovová (Rus.) +9 s (0), 3. Paulína Fialková (SR) +41,7 (4), 4. Galina Višnevská (Kaz.) +56,9 (2), 5. Jevgenija Pavlovová +1:30,5 min (2), 6. Kristina Smirnovová (obe Rus.) +2:47,8 (4), … 23. Alžbeta Majdišová +6:05,4 (4), 28. Lucia Šímová +7:50,4 (6), 30. Andrea Hôrčiková +9:00,8 (7), 32. Janka Maráková (všetky SR) +9:23,1 (7)

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetová zimná univerziáda #Paulína Fialková