Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Velez-Zuzulová zažila najťažšie preteky. Bolesť kolena tlmil adrenalín, tvrdí

Plač, neistota a veľká úľava. Najlepšia slovenská zjazdárka Veronika Velez-Zuzulová prekonala hektické obdobie a v druhom slalome Svetového pohára skončila na solídnom trinástom mieste.

14.12.2014 19:17
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová v Aare.
debata

Na tréningu v americkom Vaile dostala klasického ,špicara', po ktorom sa mala podrobiť ľahkej operácii. V menisku jej mali vyčistiť drobné trhlinky. „Zo začiatku mi bolo do plaču, keď som počula, že pôjdem pod nôž. Neskôr sme sa so svojím realizačným tímom rozhodli, že zákrok nie je nevyhnutný a absolvujem ho po sezóne,“ povedala Velez-Zuzulová.

Tridsaťročná Bratislavčanka tým pádom štartovala aj vo švédskom Aare, ktorý nahradil Courchevel, keďže vo francúzskych Alpách neboli dostatočné snehové podmienky. Po prvom kole, v ktorom figurovala na jedenástej priečke, sa v druhom síce o dve miesta prepadla, ale s konečným trinástym miestom bola spokojná.

„Dva týždne som netrénovala a len tri dni pred pretekmi som začala naplno zaberať. Ešte k tomu som testovala aj lyže. Na súťaž som vôbec nebola pripravená a boli to moje najťažšie preteky v kariére. Som rada, že v každom kole som mala pasáže, kde som dokázala držať krok s najlepšími. V závere mi už dochádzali sily. Na základe všetkých udalostí, ktoré som posledné týždne prežila, som s výsledkom spokojná,“ konštatovala pre Pravdu.

Svoje umiestenie z prvého slalomu sezóny vo fínskom Levi si zlepšila o jeden stupienok. „Na koleno sa nebudem vyhovárať, už som súťažila aj so zlomenými rebrami. Keď som sa postavila na štart, spolu s adrenalínom šla bolesť do úzadia. Najbližší týždeň budem doháňať kondíciu a v nedeľu pôjdem na lyže,“ dodala.

Najbližšie by sa slalomárska elita mala predstaviť 29. decembra v Semmeringu, kde Velez-Zuzulová získala predvlani svoje premiérové víťazstvo v SP. „Lyžujem tam veľmi rada. Je to blízko Slovenska a vždy ma prídu podporiť skvelí slovenskí fanúšikovia.“

Momentálne to v rakúskom stredisku nevyzerá vôbec na zimu. Lúky sú zelené a ak do týždňa nenapadne snehová pokrývka, preteky môžu zrušiť.

Žampovi chýbali na 2. kolo dve stotiny
Slovenský reprezentant Adam Žampa v Aare včera tesne nepostúpil do 2. kola slalomu. Na postup mu chýbalo iba 0,02 s, skončil na nepopulárnej 31. priečke. „V prvom kole som nešiel dobrú jazdu. Dlho som šiel opatrne a zariskoval až v závere, čo nestačilo. Je to škoda. Keby som sa dostal do druhého kola, mohlo sa všetko zmeniť. Hnevám sa na seba,“ uviedol. Adamov mladší brat Andreas preteky nedokončil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Adam Žampa