Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Velez-Zuzulová skončila po návrate v Levi štrnásta, triumf Mazeovej

Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Veronika Velez-Zuzulová obsadila 14. miesto v sobotňajšom úvodnom slalome novej sezóny Svetového pohára vo finskom Levi a získala prvých 18 bodov do hodnotenia.

15.11.2014 11:45 , aktualizované: 15:01
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová počas slalomu vo fínskom Levi.
debata

Tridsaťročná Bratislavčanka, ktorá sa vrátila na súťažné svahy po jedenapolročnej pauze spôsobenej operáciou kolena a následnou rehabilitáciou, dosiahla výsledný čas 1:57,51 min a za víťaznou Tinou Mazeovou zo Slovinska zaostala o 2,36 s. Velez-Zuzulová sa naposledy predtým predstavila v slalome v rámci Svetového pohára 16. marca 2013 vo švajčiarskom Lenzerheide. Na druhom mieste v Levi skončila švédska reprezentantka Frida Hansdotterová s mankom +0,34, tretiu pozíciu obsadila Rakúšanka Kathrin Zettelová (+0,52).

„Neboli to úplne jednoduché preteky, som rada, že ich mám za sebou. V oboch kolách som urobila nejaké chyby, viem o nich a pokúsim sa ich najbližšie odstrániť. Teraz potrebujem najmä veľa súťažiť, aby som sa po dlhej pauze do toho dostala. Celkovo moje umiestnenie v Levi vzhľadom na dlhú súťažnú prestávku nie je zlé. Samozrejme, chcem ísť vyššie,“ povedala Velez-Zuzulová z Levi.

zväčšiť Veronika Velez-Zuzulová s manželom Romainom v... Foto: SITA/AP, Giovanni Auletta
Veronika Velez-Zuzulová, Romain Velez Veronika Velez-Zuzulová s manželom Romainom v Levi.

Prekvapením je až 11. miesto úradujúcej olympijskej víťazky v slalome Američanky Mikaely Shiffrinovej, stačilo jej to však na udržanie si líderskej pozície v celkovom poradí Svetového pohára, keďže zvíťazila v úvodnom obrovskom slalome v Söldene. Priebežne druhá Zettelová zaostáva o 14 bodov. Velez-Zuzulovej, ktorá bude v tejto sezóne jazdiť iba slalomy, patrí 24. pozícia. V slalomovom poradí je po prvých z desiatich plánovaných pretekov štrnásta. Pôvodne sa mala v Levi za polárnym kruhom predstaviť aj ďalšia Slovenka Petra Vlhová, ale zápal pľúc ju prinútil zostať doma bez pretekov aj tréningu.

Dvojnásobná olympijská šampiónka Mazeová dosiahla celkovo 24. víťazstvo v pretekoch SP a štvrté v slalome. V najtočivejšej disciplíne sa predtým naposledy tešila vlani v marci v nemeckom Ofterschwangu. „Musela som atakovať od prvých bránok, lebo pretekárky predo mnou išli veľmi rýchlo. Som rada, že to všetko klaplo a dočkala som sa víťazstva. Trať mi vyhovovala, na úvod sezóny skvelý výsledok,“ uviedla Tina Mazeová v prvej reakcii na Eurosporte.

Svetový pohár 2014/2015 zjazdárok – slalom vo fínskom Levi – 1.+2. kolo:
1. Tina Mazeová (Slovin.) 1:55,15 min, 2. Frida Hansdotterová (Švéd.) +0,34 s, 3. Kathrin Zettelová (Rak.) +0,52, 4. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) +0,59, 5. Nina Lösethová (Nór.) +1,17, 6. Marie-Michéle Gagnonová (Kan.) +1,36,… 14. Veronika Velez-Zuzulová (SR) +2,36

Poradie vo Svetovom pohári (po 2 z 35 pretekov):
1. Mikaela Shiffrinová (USA) 124 bodov, 2. Kathrin Zettelová (Rak.) 110, 3. Tina Mazeová (Slovin.) 109, 4. Anna Fenningerová (Rak.) 100, 5. Frida Hansdotterová (Švéd.) 95, 6. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) 82,… 24. Veronika Velez-Zuzulová (SR) 18

Poradie v hodnotení slalomu (po 1 z 10 pretekov):
1. Tina Mazeová (Slovin.) 100 bodov , 2. Frida Hansdotterová (Švéd.) 80, 3. Kathrin Zettelová (Rak.) 60, 4. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) 50, 5. Nina Lösethová (Nór.) 45, 6. Marie-Michéle Gagnonová (Kan.) 40,… 14. Veronika Velez-Zuzulová (SR) 18.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #SP v zjazdovom lyžovaní #Tina Mazeová