Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadšenie a nové výzvy. Vonnová sa po deviatich mesiacoch vrátila na svahy

Po deviatich mesiacoch a dvoch operáciách kolena sa Lindsey Vonnová prvýkrát postavila na lyže a nadšene si užívala sneh. Nohu na ňom testovala od štvrtka v rakúskom Söldene, kde sa koncom októbra začne nová sezóna Svetového pohára.

04.10.2014 22:18
Lindsey Vonnová Foto: ,
Lindsey Vonnová počas tréningu v rakúskom Söldene.
debata

Jeho štvornásobná celková víťazka ale ohlásila návrat až na december.

„Po dlhých deviatich mesiacoch som späť na snehu. Za to čakanie to stálo. Mám z toho veľmi dobré pocity,“ napísala dvadsaťdeväťročná Američanka na sociálnych sieťach. Olympijská víťazka a bývalá majsterka sveta absolvovala kvôli problémom s kolenom v minulej sezóne len štyri podujatia a musela vynechať ZOH v Soči.

Zimná olympiáda 2018 v Kórei ju poháňa ďalej. Zameria sa už len na rýchlostné disciplíny, takže nebude môcť konkurovať všestranným lyžiarkam v boji o ďalší krištáľový glóbus. Vrcholom sezóny bude svetový šampionát doma v USA vo Vaile a Beaver Creeku vo februári.

Prvé preteky po vážnom zranení absolvuje v obľúbenom kanadskom stredisku Lake Louise od 5. do 7. decembra. „Dovtedy budem mať dosť času, nechcem sa stresovať,“ dodala lyžiarka, ktorá po prvej operácii v decembri návrat uponáhľala.

Už tento rok v zime sa môže stať novou rekordérkou v počte víťazstiev vo Svetovom pohári. Ak vyhrá tri podujatia, vyrovná sa rakúskej legende Annemarii Moserovej-Pröllovej.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lindsey Vonnová #alpské lyžovanie