Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Útok na rekord pokračuje. Vonnová dostala od lekárov povolenie na návrat

Zraneniami ťažko skúšaná americká zjazdárka Lindsey Vonnová môže opäť lyžovať. Jeden a pol roka od svojho ťažkého pádu počas majstrovstiev sveta v Schladmingu dostala od lekárov zelenú.

24.09.2014 14:15
Lindsey Vonnová Foto: ,
Lindsey Vonnová.
debata

„Dr. Andrews mi povolil lyžovanie! Chcem sa poďakovať všetkým, ktorý mi pomáhali v neľahkej ceste naspäť na svah. Cesta to bola dlhá, ale vyplatilo sa to,“ napísala 29-ročná Vonnová fanúšikom na Facebooku po posledných testoch v Andrewsovom inštitúte pre Ortopédiu a športovú medicínu na Floride.

Olympijská víťazka v zjazde z Vancouveru 2010 a štvornásobná držiteľka veľkého glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári Vonnová má pred sebou cieľ uspieť na svetovom šampionáte, ktorý sa vo februári 2015 uskutoční na americkom snehu vo Vaile a Beaver Creeku. V dlhodobejšom horizonte chce byť úspešná aj na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu, ktoré by mali byť pre čoskoro 30-ročnú Američanku (nar. 18. októbra 1984) vrcholom kariéry. Tohtoročné ZOH v ruskom Soči musela pre druhú operáciu pretrhnutých kolenných väzov a následnú rehabilitáciu vynechať.

zväčšiť Lindsey Vonnová s priateľom Tigerom Woodsom. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Tiger Woods a Lindsey Vonn Lindsey Vonnová s priateľom Tigerom Woodsom.

„Zranenia z posledného obdobia boli frustrujúce, ale mám stále dostatok odhodlania, aby som pokračovala. Najbližšie zimné olympijské hry budú pravdepodobne moje posledné,“ uviedla Vonnová na sociálnej sieti.

Sympatická zjazdárka tvoriaca už vyše roka pár s golfistom Tigerom Woodsom by sa mala vo Svetovom pohári predstaviť o deväť týždňov v kanadskom Lake Louise (5. – 7. decembra). Jej prvý návrat pred rokom po zranení nevyšiel a skončil sa ďalšou operáciou kolenných väzov. V Lake Louise síce skončila v super G piata, ale neskôr pred Vianocami vo Val d'Isere nedošla v zjazde do cieľa. S bolesťami a smutnou grimasou v tvári musela opäť pod skalpel.

Bývalá kráľovná rýchlosti má na konte 59 triumfov v pretekoch Svetového pohára a len tri víťazstvá ju delia od vyrovnania historického rekordu legendárnej Rakúšanky Annemarie Moserovej-Pröllovej. „Budem sa pokúšať o prekonanie rekordu,“ zdôraznila Vonnová niekoľkokrát v minulosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lindsey Vonnová #zjazdové lyžovanie