Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Björndalen nevedel, kde trénuje streľbu. Potom sa ospravedlnil

Nórsky biatlonový kráľ Ole Einar Björndalen vyrobil nechtiac faux pas, za ktoré sa však príkladne ospravedlnil.

20.09.2014 09:27
Ole Einar Björndalen Foto: ,
Ole Einar Björndalen.
debata

Björndalen zverejnil na sociálnej sieti video z tréningového pobytu v Trandumskogene ako sa preháňa lesom na kolieskových lyžiach a hrá pritom aj paintball. Netušil však, že ide o historicky významné územie, na ktorom počas druhej svetovej vojny nacisti popravili 173 Nórov, 6 Britov a 15 Rusov.

Keď sa to rekordér v počte medailí z majstrovstiev sveta a olympijských hier dozvedel, vymazal video zo svojho profilu na facebooku a požiadal o to aj svojich fanúšikov, ktorí ho medzitým zdieľali. Zároveň ospravedlňujúco napísal: „Z rešpektu a úcty voči ľuďom, ktorí počas druhej svetovej vojny prišli v Trandumskogene o život, vymazal som toto video. Mal som povolenie k natáčaniu a nevedel som nič o pietnom charaktere tohto miesta. Ospravedlňujem sa všetkým osobám, ktorých sa moje počínanie nejakým spôsobom dotklo, zvlášť za scény, na ktorých som strieľal.“

Nestarnúci Björndalen (nar. 27. 1. 1974) má v zbierke osem zlatých medailí zo zimných olympijských hier. Zatiaľ posledné dve pridal tohto roku v Soči v rýchlostných pretekoch na 10 km a v miešanej štafete.

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Ole Einar Björndalen