Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kostnerová neprišla vypovedať o Schwazerovi, hrozí jej trest

Bývalá majsterka sveta v krasokorčuľovaní Carolina Kostnerová sa zahráva s ohňom, v piatok sa nedostavila na výpoveď pred vyšetrovateľmi Talianskeho olympijského výboru (CONI).

19.09.2014 14:44
Carolina Kostnerová Foto:
Carolina Kostnerová.
debata

Dvadsaťsedemročná rodáčka z Bolzana sa mala vyjadriť k podozreniu, že bola komplicom v dopingovej kauze svojho niekdajšieho partnera a olympijského šampióna v chôdzi Alexa Schwazera. Antidopingový žalobca CONI si ju predvolal, aby potvrdila alebo poprela svoje slová úradom v Bolzane, že pomáhala Schwazerovi obchádzať kontroly a vedela o tom, že spával v komore simulujúcej vysokú nadmorskú polohu, čo je zakázané.

Kostnerová sama požiadala o niekoľkohodinový posun termínu výpovede, pretože sa pripravuje na víkendovú krasokorčuliarsku šou vo Verone. S aktívnou súťažnou činnosťou už síce skončila, ale ak odmietne hovoriť, môžu jej na štyri roky zakázať účasť na akýchkoľvek športových podujatiach v Taliansku.

Zlatého medailistu z OH 2008 v Pekingu v pretekoch na 50 km Schwazera vylúčili z OH 2012 po pozitívnom dopingovom teste na erytropoetín. Prokurátori sa domnievajú, že tréneri a lekári vedeli o Schwazerovom podvádzaní už dlho, možno už v Pekingu. Taliansky atlét dostal v apríli 2013 od CONI dištanc na tri a pol roka. Trest mu uplynie 29. januára 2016.

debata chyba
Viac na túto tému: #Carolina Kostnerová #Alex Schwazer