Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Northug vyšiel s pravdou von. Šoféroval opitý

Nórsky bežec na lyžiach Petter Northug priznal, že jeho nedeľňajšia dopravná nehoda neďaleko Trondheimu vyplynula z jazdy pod vplyvom alkoholu.

05.05.2014 10:03
Petter Northug Foto: ,
Petter Northug.
debata

Za nezodpovedné správanie sa verejne ospravedlnil a bol rád, že nenapáchal vážnejšie škody.

Northugovo auto našli v nedeľu ráno zdemolované po silnom náraze do zvodidiel, polícia však odmietala zverejniť, či vo vozidle sedel aj dvojnásobný olympijský víťaz a deväťnásobný majster sveta.

Policajný hovorca Baard Jacoben pre TV2 povedal len toľko, že v aute boli v čase nehody dve osoby a šofér pod vplyvom alkoholu výrazne prekročil povolenú rýchlosť. Jedného z mužov zo zničeného auta previezli so zraneniami do nemocnice, druhý z nehody ušiel, ale neskôr ho polícia zaistila u neho doma.

„Nemám z toho radosť, sklamal som sám seba. Polícii som otvorene povedal, čo sa stalo. Som pripravený niesť následky za svoje konanie,“ kajal sa Northug, ktorý na februárových zimných olympijských hrách v Soči vyšiel medailovo naprázdno.

Dvadsaťosemročný severan si uvedomuje aj spoločenský dosah celej udalosti. „Viem, že som vzorom pre veľa mladých ľudí, ale teraz som sa nezachoval príkladne. Ospravedlňujem sa všetkým, ktorých som sklamal.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Petter Northug