Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenskí curleri v Soči prekvapili konkurenciu. Víťazia

Slovenskí reprezentanti v curlingu na vozíkoch majú za sebou už tretí víťazný zápas v ich premiérovej účasti na zimných paralympijských hrách.

09.03.2014 16:38
Slovenský curlingový tím Foto:
Slovenský curlingový tím na paralympiáde v Soči.
debata

Po sobotňajšom triumfe nad USA 6:4 si v nedeľu v Soči v hale Ice Cube najprv poradili s favorizovanými Číňami hladko 8:3 a popoludní potom zdolali aj Fínov 9:6. V tabuľke základnej časti po troch odohraných kolách z deviatich patrí Slovákom vedúca priečka spolu s Kanaďanmi. Ostatných osem tímov má na konte už minimálne jednu prehru.

Slováci s Fínmi prvý raz na paralympijskom turnaji prehrávali, po treťom ende 1:3 a po šiestom dokonca 3:6. Potom však prišiel skvelý siedmy end, v ktorom získal tím okolo skipa Radoslava Ďuriša štyri body a v nervóznom záverečnom ende pridal ďalšie dva poisťovacie body na víťazstvo. „Verili sme aj za stavu 3:6, že sa to ešte dá otočiť. Kľúčom k úspechu bolo to, že sme si v správnom čase vzali oddychový čas a neskôr sme dobre zahrali naše kamene a vyrazili súperove. Samozrejme, boli tam aj nejaké chyby súpera, ale tie sme predtým urobili aj my,“ skonštatoval jeden z kvarteta Slovákov Branislav Jakubec.

Na otázku, či si slovenskí curleri vôbec pripúšťali, že po troch zápasoch budú mať na turnaji v Soči len víťazstvá, Jakubec odpovedal: „Určite nie, rátali sme tak s jedným víťazstvom. Nepozeráme sa príliš dopredu, turnaj je ešte dlhý. Už toto je obrovský úspech, najmä triumfy nad Američanmi a Číňanmi.“

Slovenský tím pod vedením skipa Radoslava Ďuriša tvorili v zápase proti Číne aj Branislav Jakubec, Dušan Pitoňák a Alena Kánová. V curlingu v Soči zápolí desať tímov, ktoré sa v základnej časti stretnú systémom každý s každým. Z konečnej tabuľky potom najlepšie štyri družstvá postupujú do bojov o medaily. Najbližšie čaká na Slovákov v pondelok od 12.30 h SEČ tím Veľkej Británie.

Curling – základná fáza – nedeľa:
Slovensko – Čína 8:3 (2:0, 0:1, 2:0, 0:1, 0:1, 2:0, 2:0) – ukončen po 7. ende
Slovensko – Fínsko 9:6 (0:2, 1:0, 0:1, 2:0, 0:1, 0:2, 4:0, 2:0)
USA – Nórsko 8:5
Rusko – Fínsko 7:4
Švédsko – Veľká Británia 4:6
Kanada – Švédsko 7:4
Veľká Británia – Kórejská republika 8:4

debata chyba
Viac na túto tému: #curling #ZPH 2014 v Soči