Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žampa nezvládol v Jasnej 2. kolo a skončil trinásty

Víťazom obrovského slalomu chlapcov v rámci majstrovstiev sveta juniorov v alpských lyžiarskych disciplínach v Jasnej sa stal Henrik Kristoffersen z Nórska.

04.03.2014 14:26
Andreas Žampa Foto:
Andreas Žampa.
debata

Druhý skončil jeho krajan Marcus Monsen a bronz si vybojoval ďalší nórsky reprezentant Rasmus Windingstad. Rovnaké poradie na prvých troch priečkach bolo v „obráku“ aj po 1. kole. Najlepší Slovák Andreas Žampa skončil trinásty s odstupom 3,95 s za víťazom. Dvadsaťročný Tatranec bol po 1. kole štvrtý s takmer dvojsekundovým mankom na Kristoffersena. V druhom kole predviedol Andreas Žampa až 27. najrýchlejšiu jazdu a klesol o deväť priečok. Obrovský slalom absolvoval Andreas Žampa aj nedávno na zimných olympijských hrách v Soči. V stredisku Roza Chutor v Červenej Poľane skončil v tejto disciplíne na 32. mieste. „Po prvom kole som mal síce výborné štvrté miesto, ale veľkú stratu. V druhej jazde to vo vrchnej časti bolo dobré, ale potom už nie. Riskoval som a s rizikom prichádzajú aj chyby. Veľký problém som v 2. kole nemal, ale bolo to pomalé. Trináste miesto ma mrzí,“ povedal Andreas Žampa pre RTVS.

Kristoffersen je po utorku už trojnásobným juniorským majstrom sveta, na svojom konte už má najcennejší kov z MSJ 2013 v kanadskom Québecu v superkombinácii a v roku 2012 triumfoval v talianskom Roccarase v obrovskom slalome. Na februárových ZOH 2014 v Soči si vyjazdil olympijský bronz v slalome.

Obrovský slalom chlapcov pokračuje jazdami výkonnostne slabších pretekárov, ktorí už neovplyvnia poradie na popredných priečkach. Na trati sa objavia aj Slováci Heiko Pedan a Samuel Šenkár, ktorí boli po prvom kole na 77. resp. 86. pozícii. Dvojica Martin Hyška, Matej Prieložný nedokončila 1. kolo.

Výsledky – MSJ v alpskom lyžovaní:
Obrovský slalom juniorov: 1. Henrik Kristoffersen 2:03,14 min, 2. Marcus Monsen +1,03 s, 3. Rasmus Windingstad (všetci Nór.) +1,20, 4. Thomas Dressen (Nem.) +3,05, 5. Luca Aerni (Švaj.) +3,09, 6. Jonas Fabre (Fr.) +3,42, … 13. Andreas Žampa (SR) +3,95

debata chyba
Viac na túto tému: #Andreas Žampa #jasná #MS juniorov