Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Biela stopa druhý raz v histórii nebude, chýba sneh

Tradičné podujatie v behu na lyžiach Biela stopa tento rok nebude. Organizátori z Kremnice pôvodne chceli 41. ročník týchto najmasovejších lyžiarskych pretekov uskutočniť v náhradnom termíne 7. - 9. marca (pôvodný bol 25.- 26. 1.), ale vzhľadom na nedostatok snehu museli napokon rozhodnúť o ich zrušení. Biela stopa mala byť zároveň aj piatou časťou majstrovstiev Európy diaľkových behov.

03.03.2014 09:29
Biela stopa Foto: ,
Tradičná Biela stopa tento rok nebude.
debata

„Na Skalke a v Kremnických vrchoch je stále nedostatok snehu – iba 13 cm. Predpoveď počasia na najbližší týždeň predpovedá teploty vo výške cca 1000 m od 1 do 5 stupňov a bez snehových zrážok. Na tratiach severného a južného okruhu nedokážeme pripraviť okruhy pre preteky. Na tratiach nie je dostatok snehu, aby sa mohli bežať obojsmerne. Zamýšľaná alternatíva pretekov na 10 km okruhu v okolí bežeckého štadióna je na základe snehovej vrstvy na ploche štadióna a na tratiach taktiež neuskutočniteľná,“ komentovali počas minulého víkendu predstavitelia organizačného výboru Bielej stopy.

Štyridsiaty prvý ročník Bielej stopy sa zapíše do histórie ako druhé neuskutočnené podujatia v histórii. Organizátori na čele s predsedom OV Viktorom Halířom sa takto prihovorili vyznávačom bežeckého lyžovania, ktorí zostali bez svojho obľúbeného podujatia.

„Veríme, že bežeckému lyžovaniu a vytrvalostným pretekom zostanete aj naďalej verní a na budúci rok sme pre všetkých, ktorí ste boli prihlásení a uhradili ste štartovné na 41. Bielu stopu, pripravili mimoriadne štartovné v jednotnej cene 10 eur,“ napísali organizátori na stránke euroloppet.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #beh na lyžiach #Biela stopa