Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenské juniorky na šampionáte v Jasnej v obrovskom slalome zaostali

Víťazkou obrovského slalomu dievčat v rámci majstrovstiev sveta juniorov v alpských lyžiarskych disciplínach v Jasnej sa stala Talianka Marta Bassinová.

27.02.2014 14:44 , aktualizované: 16:20
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová.
debata

Dala si tým darček k 18. narodeninám, ktoré oslávila práve vo štvrtok. Druhá skončila jej krajanka Karoline Pichlerová a bronz si vybojovala Rakúšanka Rosina Schneebergová. Najlepšia Slovenka Petra Vlhová skončila štrnásta s odstupom 3,30 s za víťazkou. Osemnásťročná Liptáčka Vlhová bola po 1. kole šestnásta s takmer trojsekundovým mankom za najrýchlejšou Bassinovou.

V druhom kole predviedla Vlhová ôsmu najrýchlejšiu jazdu a stačilo jej to na posun nahor o dve priečky. Obrovský slalom absolvovala Vlhová aj nedávno na zimných olympijských hrách v Soči. V stredisku Roza Chutor v Červenej Poľane skončila v tejto najtechnickejšej disciplíne na 24. mieste. Jej doménou je slalom, ktorý príde v Jasnej na rad v piatok 28. februára.

„Škoda, že to nevyšlo na najlepšiu desiatku. V prvom kole sa trať v spodnej časti dosť rozbíjala a Peťa mala pomerne vysoké číslo 39, s ktorým to vytiahla na 16. miesto. Škoda, že druhé kolo bolo pre nebezpečný vietor skrátené o približne desať sekúnd, kde ešte mohla získať niečo navyše ako len posun na 14. priečku. Aj tak však dosiahla solídny výsledok. Zaostala za prvou o 3,30 a od 9. miesta ju delili dve desatiny sekundy,“ komentoval Vlhovej tréner Ivan Iľanovský.

K piatkovému slalomu, ktorý by mal byť vrcholom snaženia jeho zverenky na MSJ, poznamenal: „Číslo na štarte by sme mali mať ideálne od 1 do 7. Počasie však môže byť zložité. Od výšky 1400 m hlásia sneženie a celkovo na Chopku je to dosť premenlivé. Pôjde však do toho, čo to dá.“ Vlhová je bronzová medailistka z MSJ v slalome z roku 2012 z talianskeho Roccarasa. Vlani na MSJ v kanadskom Mont St. Anne skončila v rovnakej disciplíne na 4. mieste.

Vo štvrtkových pretekoch v obrovskom slalome dievčat na Chopku sa predstavili aj ďalšie štyri mladé Slovenky. S vysokými štartovými číslami sa umiestnili až v poslednej tretine výsledkovej listiny. Katarína Miklošová skončila na 42. mieste s odstupom 14,26 s za víťaznou Bassinovou. Simone Sobekovej patrí vo výsledkoch 46. pozícia (+15,12) a Eva Trajčíková obsadila 49. priečku s takmer 20-sekundovým mankom za víťazkou. Laura Prieložná nedokončila 1. kolo. Z pôvodného počtu 112 pretekárok v 1. kole klasifikovali v cieli 2. kola iba 56 lyžiarok. Pôvodne ich bolo 58, ale dodatkovo dve z nich diskvalifikovali.

Obrovský slalom junioriek (1.+2. kolo): 1. Marta Bassinová 1:52,86 min, 2. Karoline Pichlerová (obe Tal.) +0,27, 3. Rosina Schneebergová (Rak.) +1,73, 4. Elisabeth Kappaurerová (Rak.) +2,02, 5. Jasmina Suterová (Švaj.) +2,41, 6. Paula Moltzanová (USA) +2,58,… 14. Petra Vlhová +3,30,… 42. Katarína Miklošová +14,26, 46. Simona Sobeková +15,12, 49. Eva Trajčíková +19,62,… Laura Prieložná (všetky SR) – nedokončila 1. kolo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová