Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zuzulová bude počas ZOH pri mori a potom si možno sadne za mikrofón

V týchto dňoch mala vrcholiť jej príprava na zimné olympijské hry, ale osud to v prípade zjazdárky Veroniky Velez-Zuzulovej zariadil inak.

02.02.2014 12:00
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová.
debata

Najprv nešťastný pád na ľavé koleno v príprave koncom októbra v rakúskom Hintertuxe, potom pokusy o konzervatívnu liečbu a neúspešný tréningový návrat na svahy zakončený 9. decembra operáciou.

Tretia najlepšia slalomárka Svetového pohára z uplynulej sezóny má niekoľko dní pred začiatkom olympijských bojov v Soči iné problémy ako jej konkurentky z bielych svahov. Denne rehabilituje a snaží sa, aby v tejto fáze liečenia nič nepodcenila. Ak všetko pôjde ako má, v polovici júna by sa chcela postaviť na lyže. Dovtedy ju čaká ešte veľa práce. Veľa napovie dôležitá kontrola 5. marca, po ktorej by už chcela začať s riadnym tréningom.

"Moje dni sa teraz veľmi podobajú jeden druhému. Ráno cestujem z Annecy 45 minút do centra v Chambéry, tam rehabilitujem skoro celý deň a o štvrtej – pol piatej sa vraciam domov. Takto to funguje v pondelok, utorok, štvrtok a piatok. Minulý týždeň som už začala bicyklovať, čochvíľa sa chystám už aj do bazéna,“ uviedla Veronika Velez-Zuzulová, ktorá už pred niekoľkými rokmi našla druhý domov vo Francúzsku.

Dôkladná rehabilitácia je pre ňu nevyhnutnosť, ale zároveň aj každodenný stereotyp. O krátku zmenu sa jej postará týždňový pobyt pri mori, ktorý dostala ako darček od manžela. "Nie je to klasická dovolenka, ale tiež súčasť rehabilitácie. Pôjdem na také miesto, kde budem môcť vykonávať všetky potrebné cviky. Aj lekár a fyzioterapeut mi odporúčali ísť teraz k moru, lebo neskôr to už nebude možné. Bude to od 15. februára, ale iba na jeden týždeň, lebo 25. februára sa už budem hlásiť v Jasnej na majstrovstvách sveta juniorov v lyžovaní. Pozvala ma Slovenská lyžiarska asociácia, budem ambasádorkou majstrovstiev,“ informovala

Pôvodne si myslela, že olympiádu v Soči vôbec nebude sledovať, ale na diaľku si predsa len pozrie niektoré preteky. "Samozrejme, budem držať palce najmä slovenským športovcom. A ak sa pýtate na to ako vidím ženský slalom, mám dve favoritky – Američanku Shiffrinovú a Švédku Pietiläovú-Holmnerovú. V slalome je v tejto sezóne trochu iná situácia ako predtým. Vlani nás bolo vpredu pár dievčat, teraz sa to tam viac mieša. Celkovo sa však nedá povedať, že by ma niečo na vývoji sezóny výrazne prekvapilo,“ podotkla Velez-Zuzulová.

Na záver pridala ešte jednu zaujímavosť – stane sa možno komentátorkou zjazdového lyžovania na Eurosporte. „Francúzsky komentátor ma oslovil, či by som nemala záujem prísť do Paríža spolukomentovať nejaké preteky Svetového pohára. Bude to však možné až po zimných olympijských hrách, teraz na to nemám čas,“ uzavrela dlhoročná slovenská zjazdárska jednotka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová