Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fernández vyhral v Budapešti, teraz chce medailu aj zo Soči

Španiel Javier Fernández obhájil titul majstra Európy v krasokorčuľovaní.

18.01.2014 21:51
Javier Fernandéz Foto: ,
Javier Fernandéz.
debata

Na šampionáte v Budapešti vyhral súťaž mužov, keď triumfoval v oboch jej častiach – krátkom programe i voľných jazdách. Dvadsaťdvaročný rodák z Madridu, ktorý sa pripravuje v Toronte, predviedol v sobotu výbornú jazdu. Dostal za ňu 175,55 bodu. V celkovom súčte dosiahol 267,11 bodu a o takmer pätnásť bodov zdolal Rusa Sergeja Voronova. Tretí skončil ďalší ruský zástupca Konstantin Meňšov.

Slovák Marco Klepoch nepostúpil z krátkeho programu do voľných jázd a obsadil konečnú 26. priečku. Európsky šampionát vyvrcholí v nedeľu finále športových dvojíc a záverečnou exhibíciou.

Fernández predviedol vo voľnej jazde tri štvorité skoky. „Urobil som však aj veľa chýb, ktoré do zimných olympijských hier musím odstrániť. Myslím, že tam môžem zaútočiť na medailu. Nemám však žiadne očakávania. Pôjdem tam, pokúsim sa o svoj najlepší výkon a verím, že budem bojovať o pódium,“ povedal Fernández.

Po majstrovstvách Európy sa ešte viac zamotal súboj o ruskú miestenku do Soči. Majster krajiny Maxim Kovtun skončil piaty, predstihli ho Voronov i Meňšov. O účasť má však záujem aj Jevgenij Pľuščenko, ktorý v Budapešti neštartoval. Národná krasokorčuliarska federácia prijme rozhodnutie až na budúci týždeň.

Výsledky – majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní v Budapešti:
Muži – konečné poradie: 1. Javier Fernández (Šp.) 267,11 bodu, 2. Sergej Voronov 252,55, 3. Konstantin Meňšov (obaja Rus.) 237,24, 4. Michal Březina (ČR) 236,98, 5. Maxim Kovtun (Rus.) 232,37, 6. Peter Liebers (Nem.) 225,76, … 26. Marco Klepoch (SR) nepostúpil do voľných jázd

debata chyba
Viac na túto tému: #Javier Fernández